Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Komesar MUP-a KS: Sve ukazuje na to da se radi o terorizmu

Preporučeno

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Nusret Selimović obratio se medijima nakon što je danas u sarajevskim školama zaprimljena dojava o postavljenim bombama.

Istaknuo je i da sve ukazuje na to da se radi o krivičnom djelu terorizam.

Upravo se čita:  SNSD-ov direktor šumskog gazdinstva optužen da je primio 5.000 KM mita, uz poruku: "To ćeš meni donijeti"

Selimović je kazao kako uprava policije MUP-a KS u saradnji s više policijskih agencija – FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i SIPA-om, intenzivno radi. Prvi korak je pregled svih objekata koji su primili poštu s prijetećim sadržajem.

– Pregledano je nekoliko objekata gdje nije pronađeno ništa. Očekujemo da će nakon KDZ pregleda tako i ostati i da neće biti pronađeno ništa. Nastojat ćemo da ovaj dio posla odradimo u najkraćem mogućem periodu kako bismo omogućili normalnu nastavu u Kantonu Sarajevu – kazao je komesar MUP-a KS.

Upravo se čita:  Sve više građana odlazi u kladionice: Ne vide izlaz u radu nego u kockanju

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

– KDZ pregled je započeo i bit će u najskorijem roku završen. Intenzivno se radi na istraživanju počinioca i ovog krivičnog djela. Ova krivična dijela je teško razotkriti. Jedan od problema je što i dan danas možete kupiti prepaid karticu bez ikakvog identifikacionog dokumenta. Uz svu raspoloživu tehniku, vrlo teško dolazimo do izvršilaca ovih krivičnih djela – istakao je Selimović.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas