Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Komesar MUP-a KS: Sve ukazuje na to da se radi o terorizmu

Nemojte propustiti

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Nusret Selimović obratio se medijima nakon što je danas u sarajevskim školama zaprimljena dojava o postavljenim bombama.

Istaknuo je i da sve ukazuje na to da se radi o krivičnom djelu terorizam.

Selimović je kazao kako uprava policije MUP-a KS u saradnji s više policijskih agencija – FUP-om, MUP-om ZDK, SIPA-om, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i SIPA-om, intenzivno radi. Prvi korak je pregled svih objekata koji su primili poštu s prijetećim sadržajem.

– Pregledano je nekoliko objekata gdje nije pronađeno ništa. Očekujemo da će nakon KDZ pregleda tako i ostati i da neće biti pronađeno ništa. Nastojat ćemo da ovaj dio posla odradimo u najkraćem mogućem periodu kako bismo omogućili normalnu nastavu u Kantonu Sarajevu – kazao je komesar MUP-a KS.

Selimović je potvrdio da su jutros zaprimljene i dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u prostoriji Općine centar i u zgradi Općinskog suda.

– KDZ pregled je započeo i bit će u najskorijem roku završen. Intenzivno se radi na istraživanju počinioca i ovog krivičnog djela. Ova krivična dijela je teško razotkriti. Jedan od problema je što i dan danas možete kupiti prepaid karticu bez ikakvog identifikacionog dokumenta. Uz svu raspoloživu tehniku, vrlo teško dolazimo do izvršilaca ovih krivičnih djela – istakao je Selimović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo