Subota, 2 srpnja, 2022

Kompanija koja pravi čips Pringles “puca” na tri dijela

Nemojte propustiti

Imena za nove kompanije još nisu određena, a predloženi menadžerski timovi za dva spin-offa biće objavljeni prvog kvartala sljedeće godine.

Kompanija Kellogg planira da se odvoji u tri nezavisna javna preduzeća, odvajajući svoje kultne brendove na različite poslove za grickalice, žitarice i biljke.

Kompanija je rekla da istražuje dalje strateške alternative, uključujući potencijalnu prodaju. Odmah poslije objavljivanja vijesti, akcije kompanije su porasle za 6,5 odsto.

Zajedno, odjeljenje zasnovano na biljkama i sjevernoamerički posao sa žitaricama činili su oko 20 odsto prihoda kompanije prošle godine.

Preostali posao uključuje brendove grickalica, rezanaca, međunarodnih žitarica i smrznuti doručak iz Sjeverne Amerike.

Imena za nove kompanije još nisu određena, a predloženi menadžerski timovi za dva spin-offa biće objavljeni prvog kvartala sljedeće godine.

U tom poslu će se nalaziti brendovi kao što su Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts i RKSBAR, a prošle godine je prijavio prihod od 11,4 milijarde dolara.

Oko 10 odsto te prodaje dolazi od rastućeg poslovanja sa rezancima u Africi, dok još 10 odsto dolazi od Ego vafla i poslovanja sa doručkom. Sjeverna Amerika će predstavljati skoro polovinu prihoda kompanije.

Sjedišta za tri preduzeća ostaće nepromijenjena.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Prvi čovjek NATO-a najavio pomoć Bosni i Hercegovini

"Obećavamo nove pakete pomoći Bosni i Hercegovini, Gruziji, Mauritaniji i Tunisu”, izjavio je generalni sekretar NATO-a . Generalni sekretar NATO-a...

Možda vas zanima i ovo