Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Kompanija koja pravi čips Pringles “puca” na tri dijela

Preporučeno

Imena za nove kompanije još nisu određena, a predloženi menadžerski timovi za dva spin-offa biće objavljeni prvog kvartala sljedeće godine.

Kompanija Kellogg planira da se odvoji u tri nezavisna javna preduzeća, odvajajući svoje kultne brendove na različite poslove za grickalice, žitarice i biljke.

Kompanija je rekla da istražuje dalje strateške alternative, uključujući potencijalnu prodaju. Odmah poslije objavljivanja vijesti, akcije kompanije su porasle za 6,5 odsto.

Zajedno, odjeljenje zasnovano na biljkama i sjevernoamerički posao sa žitaricama činili su oko 20 odsto prihoda kompanije prošle godine.

Preostali posao uključuje brendove grickalica, rezanaca, međunarodnih žitarica i smrznuti doručak iz Sjeverne Amerike.

Imena za nove kompanije još nisu određena, a predloženi menadžerski timovi za dva spin-offa biće objavljeni prvog kvartala sljedeće godine.

U tom poslu će se nalaziti brendovi kao što su Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts i RKSBAR, a prošle godine je prijavio prihod od 11,4 milijarde dolara.

Oko 10 odsto te prodaje dolazi od rastućeg poslovanja sa rezancima u Africi, dok još 10 odsto dolazi od Ego vafla i poslovanja sa doručkom. Sjeverna Amerika će predstavljati skoro polovinu prihoda kompanije.

Sjedišta za tri preduzeća ostaće nepromijenjena.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas