Utorak, 18 siječnja, 2022

Kompanija u Tuzli obustavlja rad, 300 radnika ide na biro

Nemojte propustiti

– Mi imamo neke planove kako bi proizvodnja mogla biti pokrenuta, ali sve zavisi od pristizanja narudžbi i materijala od naših kupaca, kazao je direktor kompanije.Intral BH

Kompanija Intral BH privremeno zatvara svoj proizvodni pogon u Tuzli, potvrdio je za Oslobođenje Alija Šehović, direktor kompanije.

– Radnici iz odjeljenja šivenja i krojenja već su od ponedjeljka prestali sa radom, a preostali dio radnika će raditi do kraja septembra, istakao je Šehović, dodajući kako će radnici, njih preko 300, biti poslani na Zavod za zapošljavanje TK-a.

Prema njegovim riječima pandemija je utjecala na brojne industrije od industrije obuće do automobilske industrije i veoma je neizvjesno da li će i kada proizvodnja ponovo biti pokrenuta.

– Mi imamo neke planove kako bi proizvodnja mogla biti pokrenuta, ali sve zavisi od pristizanja narudžbi i materijala od naših kupaca, kazao je Šehović.

Inače, Intral BH je sve do početka pandemije uspješno poslovala na evropskom tržištu, te su u pogonima nekadašnjheg privrednog giganta Fabrike obuće “Aida” proizvodili papuče, sandale, cipele i čizme pod etiketom “Made in BiH” za kupce širom Evrope i svijeta.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo