Subota, 15 svibnja, 2021

Kompletan intervju sa Tomislavom Nikolićem: “Za mene su Bosanci svi koji žive u BiH” (Video)

Nemojte propustiti

BHT1 televizija emitovala je sinoć čitav intervju sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, iako je, prenoseći dio razgovora u kojem se Nikolić izvinio za zločine u Srebrenici, njegovo prikazivanje prvobitno najavila za 7. maj.

Podsjećamo, u najavi intervjua, koji jučer objavljen na Youtube, emitovan je dio razgovora u kojem se Nikolić izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda, a koja je naišla na niz reakcija u regionu.

“Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac”, naveo je Nikolić.

“Ja klečim zbog toga u Srebrenici, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Kada se to dešavalo u Srebrenici mnogo Bošnjaka je prelazilo preko Drine i Srbija ih je prihvatala. Neki su u Vojvodini, negdje je u Subotici bio veliki kamp. Ponavljam, to su počinili predstavnici moga naroda, ali moja država ni na koji način u tome nije učestvovala. U tome je učestvovala BiH”, kazao je između ostalog Nikolić.

Na samom kraju intervjua predsjednik Srbije je poručio “za mene su Bosanci svi koji žive u Bosni i Hercegovini”.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo