Nedjelja, 5 srpnja, 2020

Kompletna ispovijest Ajle Sadiković: Sve je izgubio kockajući, a ja sam digla kredit da ga izvučem iz tog pakla

Nemojte propustiti

Krizni štab pooštrio mjere zbog povećanja broja zaraženih: Na snazi su od sutra

SARAJEVO - Tokom boravka u zatvorenim prostorima, uključujući javne prostore, kao i korištenja javnog gradskom prijevozu obavezna je upotreba...

Infektolog iz Zenice upozorava: “Treba proglasiti epidemiju, jer ćemo uskoro imati situaciju kao u Sandžaku!”

– Kada uđete u bilo koji prodajni objekat svi bi trebali da imaju zaštitne maske. Ko god nema se...

Iz KCUS-a stigli novi rezultati: U Sarajevu ponovo najviše zaraženih

Trinaest pozitivnih osoba je iz Sarajeva, po tri iz Cazina i Kaknja, dvije iz Visokog i jedna iz Travnika,...

Nakon velikog povećanja broja zaraženih: Krizni štab donio naredbu sa restriktivnijim mjerama; Ponovo ograničeno radno vrijeme kafića i restrorana

Nepridržavanje mjera iz kriznih planova pripravnosti od strane uposlenika poslovnih subjekata, javnih ustanova, javnih preduzeća i organa uprave je...

Dnevni avaz” u posjedu je izjave koju je Ajla Sadiković, koja je ranila supruga Denisa 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane, dala tužiocima.

Sadiković, koja je vojnik Oružanih snaga BiH, je u pritvoru, a u svojoj potresnoj izjavi tužiocima je prenijela svu teškoću života u braku s Denisom.

Ona je navela da je Denis kockao i da je svoj život pokušao srediti kada su počeli skupa živjeti, a njegova majka, koja radi za UN, sredila mu je posao u Africi.

– Denis je posuđivao novac i sve gubio kockajući. Ostala sam s njim da bi mu pomogla da izađe iz tog pakla. Digla sam kredit, jer su ga ganjali kamatari. Pokušavali smo i da dobijemo dijete, pa sam digla kredit za vantjelesnu oplodnju. Denis je prije nego što će se zastalno vratiti u Sarajevo napravio prestup u Africi i bile su velike šanse da će izgubiti posao. Kad smo radili vantjelesnu oplodnju, otišli smo u Budvu i tamo me prebio – opisivala je Ajla život s Denisom.

Prema njenim riječima, u Budvi je Denis založio pasoš u kockarnici, jer je izgubio sav novac. Kazala je da je Denis i prije tri godine brutalno nasrnuo na nju te da je poslije njegovog odlaska u Afriku i saznala da je vara s izvjesnom Marijom, zbog čega je zatražila razvod.

– Insistirao je da čuvam kuću i auto, jer će mu ga kriminalci zapaliti. Prije nego što će doći, pokupila sam stvari i otišla majci. Svaki kontakt koji smo imali bio je u vezi s obećanjem da će platiti rate kredita, ali on to nije učinio. Tražila sam od njega da uzme svoje stvari, ali on je tražio spojler od auta koji mu je trebao. Insistirao je da sazna s kim hodam i s kim izlazim – kazala je Sadiković.

Upravo je taj spojler bio razlog zbog kojeg su se Ajla i Denis sastali 24. jula u kafiću „Intermezzo“, kada je došlo do svađe i pucnjave.

Kad su došli na Merhemića trg, Ajla je ubacila spojler u gepek njegovog auta. Denis je pio cijelu noć i oteo joj je ključeve od Renaulta, jer je shvatio da je došla autom svoje kolegice, a ne nekog momka.

– U „Intermezzu” je pio pivo. Tražio je moj mobitel i nisam mu htjela dati, a onda mi je oteo torbu i počeo da rovi. Rekao mi je: “Je li to nosiš pištolj”, a ja sam rekla da uvijek nosim. On je rekao da i on ima. Oteo mi je ključeve od auta i rekao da ide tražiti telefon u vozilu. Optuživao me je da nešto krijem i da sam zato telefon ostavila u autu – pojasnila je Sadiković.

Kada su izašli iz kafića i krenuli prema njenom autu, za nju je tada nastao pakao. Otvorio je suvozačeva vrata ugurao ju je u vozilo i počeo nogama šutati.

– Jako me udario po licu, oduzela mi se noga, zateturala sam. Rekao je da će mi oduzeti život i da će mi likvidirati majku i nestao u pravcu mosta. Mislila sam da će neko pozvati policiju, a on je samo nestao – ispričala je Ajla.

Otrčala je tada do svog auta na parkiralištu i taman kad je htjela da sjedne u retrovizoru je ugledala Denisa kako trči prema njoj. Kada se desnom rukom uhvatio za leđa, Ajla je iz tašne izvukla svoje oružje.

– Mislila sam da ima pištolj i da hoće da me likvidira. Držao mi je desnu ruku i nisam se uspjela otrgnuti. Krenuo je da me udari, a ja, ne znajući šta mu se nalazi u ruci, zgrčila sam se i čula prasak. Denis je počeo da vrišti: “Upucala si me, upucala si me”. Bila sam u šoku, gledala sam u njega da vidim gdje je upucan. Naredila sam mu da legne na drugi bok koji nije povrijeđen, ali on se uhvatio rukama za auto i sjeo – ispričala je Ajla.

Na kraju, kazala je da je ona pozvala policiju i rekla im šta se dešava i gdje se nalaze. Opazila je muškarca kako im se približava s pištoljem, bio je to policajac koji nije bio na dužnosti. Naredio joj je da spusti pištolj i ona je to uradila.

Denis je u aprilu sebi našao drugu djevojku. Za nju je Ajla saznala od S. H. (identitet poznat redakciji), kojem je Denis ostao dužan novac.

– Na putu do Konga Denis je prokockao svoju plaću. Svaki mjesec sam podizala 500 dolara s Denisove plaće za njegove troškove, tako da nisam podizala svoju plaću. Međutim, tih 500 dolara nije bilo dovoljno da pokrijem njegove dugove. U martu je Denis bio u Sarajevu i posvađao se s majkom i otišao je od kuće. Na transakcijama sam vidjela da posuđuje velike količine novca od kolega. Molila sam ga da dođe kući i da ne kocka, a on je dolazio samo da se presvuče. Poslije svega otišla sam kući kod svoje majke – izjavila je Ajla.

– Ni u jednom momentu nisam imala namjeru da ga upucam. Pištolj nosim svaki dan otkako je Denis govorio svojim drugovima kriminalcima da ga nosim i da mi ga treba ukrasti. Želim dodati da mi je žao, namjera mi je bila samo da ode, da me pusti. Nisam željela da ga povrijedim čak ni u momentima kada me tukao – kazala je Ajla.

Ljubomora i prijetnje

Ajla ga je zamolila da joj donese ključ od stana da uzme indeks i da joj da novac za rate kredita, na šta je on pristao. Kritičnog dana ujutro u osam sati ga je prozvala da pita je li spreman da se nađu. Već taj razgovor je za nju bio neugodan. Rekao joj je da zna da je Megane koji je koristila od nekog njenog frajera, a ona je, da bi dokazala da je auto od njene kolegice, morala slikati kupoprodajni ugovor.

– Uradila sam to jer je bio u mojoj mahali i zaprijetio da će zapaliti auto, a kako je nasilna osoba, znala sam da će to i uraditi – pojasnila je Sadiković.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina će tek za 30 godina dostići standard EU?

Domaća bh. izvozno orijentisana preduzeća često dobijaju poslove jeftine dorade/prerade, te se kod ovih preduzeća zahtijeva angažman radne snage...

Novinar Avdo Avdić ponovo bez dlake na jeziku: “Postoji proruski medij...

- Rusija već okupirala EU! Hrvatska se politički i plinski okreće ka Rusiji, tako što koordiniraju razvaljivanje institucija BiH, HDZ-ovsko - Dodikovski... Novinar Avdo Avdić...

Skala od 1 do 9: Evo gdje je najveći rizik da...

Posljednjih dana Bosna i Hercegovina bilježi crne rekorde zaraze koronavirusom. Tako su jučer zabilježena čak 344 pozitivna slučaja. Danas je situacija malo bolja, ali je...

Sumorna poruka Rasima Ljajića: Prijatelj mi je imao tri negativna testa,...

Ministar Ljaljić napominje i da je jedan njegov dobar prijatelj preminuo od virusa iako su PCR testovi pokazali da je negativan. Ministar trgovine, telekomunikacija i...

Ljubuški: Krenuo da probudi majku, pa na drugom spratu kuće zatekao...

Visoke temperature rezultirale su velikim brojem zmija koje su se pojavila i na mjestima na kojima ih ne bismo očekivali. Tako je jedan Ljubušak zatekao...

Možda vas zanima i ovo