Subota, 31 srpnja, 2021

Komšić čestitao Bidenu i poručio: Hvala za svu pomoć koju ste pružili Bosni i Herecegovini

Nemojte propustiti

Komšić je uime građana Bosne i Hercegovine izrazio želje da će Sjedinjene Američke Države hrabro nastaviti na svom putu slobode i prospriteta.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Jou Bidenu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država u kojoj je kazao da je 4. juli primjer borbe za ideju slobodnog, građanskog društva.

Komšić je podsjetio da je Deklaracija o nezavisnosti, čije usvajanje se danas obilježava, i danas primjer vizije, i borbe za tu ideju, slobodnog društva u kojem žive građani jednakih prava.

– Želim vam na ovaj veliki praznik posebno zahvaliti i za svu pomoć koju ste pružili Bosni i Hercegovini, kao i ustrajnost da dio te ideje o građanskom, pravednom društvu u kakvo vi vjerujete, donesete i u našu državu. Više puta ste se pokazali kao naši iskreni prijatelji, i nadam se još snažnijoj suradnji naših dviju država, istakao je Komšić.

Uz iskrene čestitke, Komšić je uime građana Bosne i Hercegovine izrazio želje da će Sjedinjene Američke Države hrabro nastaviti na svom putu slobode i prospriteta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo