Petak, 18 lipnja, 2021

Komšić: Čović je Sattlerov miljenik, ako bude trebalo opet ću ga pobijediti

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Da li ću se kandidovati – ovisi o masi stvari. Ako bude situacija kao sada – vjerovatno ću se kandidovati. Ako bude stabilnije – mislim da sam završio svoj posao”, naveo je Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, rekao je u intervjuu za N1 da je Dragan Čović miljenik Johanna Sattlera, šefa Delegacije EU. Komšić je istakao i to da vjeruje da će ponovo pobijediti Čovića na izborima ukoliko se kandiduje 2022. godine. Izrazio je i sumnju da će izbora biti, jer kako sada stvari stoje, vjeruje da će ih Čović i Dodik blokirati.

Da li je Čović miljenik Johanna Sattlera?

“Jeste. To je moj utisak”, izjavio je Komšić.

On je kazao da nije siguran ni u to da li će se kandidovati 2022. godine.

“Nisam donio tu vrstu odluke. Malo mi je besmisleno da razmišljam o tome, a izbora možda i ne bude. Kako stvari stoje i kako ih ja vidim – Dodik i Čović bi mogli blokirati održavanje izbora”, istakao je.

“Ovaj posao koji radim – radit ću ga do kraja. Nije to problem. Biti ću bitku do kraja. Pao ili se podigao, svjedno je”, naveo je.

“Da li ću se kandidovati – ovisi o masi stvari. Ako bude situacija kao sada – vjerovatno ću se kandidovati. Ako bude stabilnije – mislim da sam završio svoj posao”, naveo je.

Da li ima šanse bijediti Čovića?

“Mislim da imam. Ne da mislim, siguran sam”, kazao je.

Hoće li DF nestati, u smislu ujedinjenja sa nekoliko stranaka?

“To će se završiti nekom vrstom ujedinjenja. Da li će Platforma za progres učestvovati ili ne vidjet ćemo. Ja nisam od Hadžikadića tražio ništa, on je taj koji je preko Mire Lazovića došao meni da se ide s tim ujedinjenjem. Ja sam rekao – lično mislim da je to dobra ideja. Da treba ići u ukrupnjavanje političkih subjekata. Predsjendištvo DF je reklo ok, idemo u to”, naveo je Komšić.

“Na provom sastanku bio Hadžikadić, DF, GS, Socijaldemokrati, rekao sam – da odagnam sve dileme oko bilo čega, rekao sam im – vi da znate, ne vidim se niti na čelu te stranke niti u rukovodstvu te stranke. Vidim da je Enver Bijedić rekao to negdje. Šta će biti – raspoloženi smo za to. Šta će Hadžikadić uraditi vidjet ćemo, ali je meni došao s tom pričom”, rekao je Komšić.

“Spremni smo da DF-a ne bude ako ćemo praviti subjekat. Stranke nisu subjekt same sebi. Nije svrha stranke da ja budem nešto, nego da se donese nešto dobro i korisno ljudima. Neka propadne i DF ako ne valja. Neću pristati nikad da se ravnam po princpu tih – da sva politika bude ‘gdje sam ja tu i gdje sam na listi’. Ta stranka ne treba da postoji”, poručio je.

Stranka ima funkciju daleko veću, važniju od toga gdje je ko na pozicji, itakao je.

“To zvuči možda nekome blesavo, ali ja u to vjerujem.”

“Ova zemlja je vjerovali ili ne vjerovali – jača od sviju nas. Ona je više toga preživjela i gore stvari preživjela od ovih koje se trenutno dešavaju”, kazao je gost N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo