Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Komšić: Dodik bježi iz Predsjedništva jer je poražen u svim ključnim bitkama, na aparatima ga održava jedino proruski režim

Nemojte propustiti

“Mogu reći da Dodik i ne mora biti u BiH, kao što ne mora biti ni u Predsjedništvu iz kojeg bježi jer je poražen u svim ključnim političkim bitkama…”

“Najava Dodika kako će se usprotiviti bilo kakvim reformama kojima bi se izmijenio dejtonski ustroj BiH, i da evropska BiH nije potrebna ukoliko nije dejtonska, jeste još jedan dokaz besmislenosti okupljanja kod Varhelyia”, mišljenja je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Jasno je, dodaje on, da Varhelyi i Evropska komisija ne namjeravaju poduzeti ništa kako bi sankcionisali Dodika i Čovića koji blokiraju reformske zakone, međutim, ističe Komšić, stvari su otišle toliko daleko da Dodik sam priznaje da će se usprotiviti reformama, “a takav stav mu je omogućila upravo servilna politika Evropske komisije na čelu sa Varhelyiem”.

“Omogućila mu je i da bez posljedica ponovo negira sudske presude za genocid. Dodik je jedno vrijeme to prestao da radi, ali obzirom da u Evropskoj komisiji ima zaštitnike, sada ponovo vrijeđa žrtve i izdiže se iznad zakona”, ističe Komšić, i dodaje:

“Što se tiče njegove tvrdnje da neko neće biti u BiH, ako ona nije dejtonska, odnosno da neko neće biti u BiH ako se krenu provoditi ključne reforme, mogu reći da Dodik i ne mora biti u BiH, kao što ne mora biti ni u Predsjedništvu iz kojeg bježi jer je poražen u svim ključnim političkim bitkama, a na aparatima ga još jedino održava proruski režim koji je Varhelyia instalirao u Evropsku komisiju”.

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nije prihvatio poziv evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija na sastanak u formatu koji bi uključivao predsjednike SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Sastanci sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje organizuju se u svrhu dobijanja „zelenog svjetla“ Evropske komisije za dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članstvo u Evropskoj uniji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo