Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Komšić: Erdogan i Vučić su u Beogradu djelovali kao da rade u dogovoru

Nemojte propustiti

– Dio razgovora o formiranju vlasti u BiH trajao je kratko, a potom se prešlo na glavno pitanje ovog susreta, a to je izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd – kaže član Željko Komšić.

Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Recep Tayyip Erdogan su djelovali kao da su se unaprijed dogovorili kako će nastupiti prema nama, članovima Predsjedništva BiH na sastanku u Beogradu, kazao je predsjedavajući Predjedništva BiH Željko Komšić u toku gostovanja na Face TV.

– Moj je utisak da su Erdogan i Vučić dan ranije razgovarali i da su u dogovoru nastupili prema nama. Možda griješim, ali meni sve liči na neku vrstu dogovora. Nije tu bilo nikakvog pritiska. Nije bilo čak ni insistiranja da se razgovor oko toga. Svako je iznio svoju poziciju i tu je priča stala – kazao je Komšić.

Prema njegovim riječima, dio razgovora o formiranju vlasti u BiH trajao je kratko, a potom se prešlo na glavno pitanje ovog susreta, a to je izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd.

– Ja znam da to ljudi gledaju na način da je to bio strašni pritisak. Nikad se to tako ne radi. Dotakli smo se, naravno teme formiranja vlasti u BiH. Predsjednik Erdogan jeste rekao da misli da bi bilo jako dobro formirati Vijeće ministara. Iskren da budem i predsjednik Vučić je zamolio tad Dodika da i on malo popusti. Međutim, gospodin Džaferović i ja smo odgovorili i Erdoganu i Vučiću da nema ništa od toga bez ANP-a, odnosno nastavka NATO puta. Dodiku nismo ništa trebali govoriti, on to već zna – dodao je Komšić.

Kompletan razgovor sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine možete gledati u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo