Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Komšić: HDZ ne traži nikakav kompromis nego kapitulaciju, to ide na ruku Dodiku

Nemojte propustiti

– Ne traži HDZ nikakav kompromis nego kapitulaciju probosanskih opcija, ali i kapitulaciju Evropskog suda za ljudska prava.

Hrvatski narodni sabor BiH jučer je predstavnicima SAD-a i EU uputio konačan prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH i djelomičnih izmjena Ustava BiH. Predložene izmjene se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH, te na imenovanje delegata u Domu naroda PSBiH i Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovi prijedlozi u potpunosti korespondiraju sa od ranije poznatim prijedlozima HDZ-a BiH, koji govore o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda u navedenim institucijama.

Tim povodom zatražili smo komentar od predsjedavajućeg Predsjedništva BIH Željka Komšića, s obzirom da upravo njegov izbor u Predsjedništvo BiH predstavlja “trn u oku” HDZ-u i njenim satelitskim strankama.

– Nema tu ništa novo što do sada već niste mogli vidjeti. Ne traži HDZ nikakav kompromis nego kapitulaciju probosanskih opcija, ali i kapitulaciju Evropskog suda za ljudska prava. Sve to skupa samo ide na ruku Dodiku koji nastavlja sa separatističkim aktivnostima, izjavio je Komšić za Oslobođenje.

Podsjećamo, iz HNS-a su poručili kako njihov prijedlog predstavlja minimum zahtjeva i ako ne bude prihvaćen smatraju da hrvatske stranke ne trebaju učestvovati na izborima.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodikova miljenica ogorčena: Tegeltija bi se u Vijeću sigurnosti obraćao kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako "ne bi smjela odobriti vizu...

Možda vas zanima i ovo