Utorak, 22 lipnja, 2021

Komšić: Na narod se ne smije ići silom, štetu ćemo popraviti, ali mrtve glave ne možemo

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je spreman podnijeti ostavku ako će se stvari u bh. gradovima smiriti i prestati nasilje.

Gostujući u vanrednim vijestima FTV Komšić je kazao da se u BiH dešavaju krupne stvari, te da se protestima potvrđuje ona izreka da nešto možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš.

“Ali ovo se ne dešava od prekjuče. Ovo se skuplja o rata naovamo. Taj lonac je šištao i na kraju je puklo. Međutim, treba biti mudar i ne skupljati političke poene. Primjer Tuzle nam govori da se problemi ne mogu rješavati policijskom represijom. Drugačije bi bilo da su političari slušali narod, da im je neko izašao u susret”, kazao je Komšić.

Istakao je da je protiv represije, te da se “na narod ne smije ići silom”.

“Pa taj narod je izašao iz jada i bijede, a ne iz političkih pobuda. Sila je i dovela do ovoga. Ne mogu reći da su mase krive. Mi – političari smo krivi i građani su pokazali šta misle o poslu kojim se mi bavimo. Vjerujte, nemam nimalo zluradosti zbog ovoga što se dešava, jer sam znao da se ovakvo što može desiti. Niti jedna funkcija, niti jedna fotelja i plata prokleta nije vrijedna onoga što se dešava. Štetu ćemo popraviti, ali mrtve glave ne možemo”, poručio je Komšić.

(FTV)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo