Subota, 15 svibnja, 2021

Komšić najpošteniji političar, malo manje pošteni Raguž i Radončić!?

Nemojte propustiti

Pošten političar!? Kada ove dvije riječi pročitate u nizu, vjerovatno pomislite da se radi o antonimima. Da li je uopšte moguće političaru pripisati pridjev „pošten“. 

trio-postenje

Agencija za političko komuniciranje „Polis“ tu tvrdnju je smatrala mogućom te su u svom istraživanju postavili pitanje „Ko je po vašem mišljenju najpošteniji političar u BiH?“. Došli su do rezultata da je najpošteniji političar Željko Komšić, a slijede ga Martin Raguž i Fahrudin Radončić.

Ispitivanje je bez ponuđenih odgovora provedeno u Hercegovačko-neretvanskom kantonu na uzorku od više od hiljadu ispitanika, navodi Dnevni avaz.

Istraživanja poput ovakvih se konstantno provode u našoj zemlji, ali se mora priznati da nisu vjerodostojna. Pored toga što je za ovakvo istraživanje veoma bitna regija na kojoj se provodi i nezavisnost agencije od političkog utjecaja, veliku ulogu ima i finansiranje ovakvih istraživanja tako da su takva istraživanja uglavnom sponzorisana od strane političkih partija. Nešto slično imamo i sa TV kućama, svaka za sebe naravno tvrdi da je najgledanija. Međutim, da se vratimo na politiku, najbolji pokazatelji će biti izbori, jer već smo bili svjedoci manipulacija istraživanjima.

Da li ovo istraživanje nagovještava neke promjene u političkom miljeu naše zemlje ili je još jedan vid plaćene reklame, ostaje da vidimo.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo