Subota, 2 srpnja, 2022

Komšić poručio Kalabuhovu: Nećemo pokleknuti pred vašim prijetnjama i odreći se NATO puta

Nemojte propustiti

– Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta – poručuje Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom novih prijetnji koje su upućene od strane ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, a u vezi aspiracija naše zemlje da postane članica NATO-a, te ocjena kako bi to predstavljalo jasan “proturuski korak” na koji bi Moskva morala odgovoriti, poručio je da BiH neće pokleknuti pred ruskim pritiskom i odreći se NATO puta.

“Uporne prijetnje koje Kalabuhov upućuje Bosni i Hercegovini zbog odluka o NATO integracijama koju usvojene u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine i u institucijama Bosne i Hercegovine, potpuno su neprihvatljive. Iza tih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine.

Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Direktor mesne industrije ‘Madi’: Najkvalitetniju piletinu izvozimo, građani nemaju novca za to

Potpredsjednik Udruge peradara BiH i direktor mesne industrije ‘Madi’ Edin Jabandžić kaže kako prema trenutnim prognozama cijene piletine ne...

Možda vas zanima i ovo