Petak, 22 listopada, 2021

Komšić predvodi bh. delegaciju u Briselu

Nemojte propustiti

Željko Komšić
Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić predvodit će bh. izaslanstvo, u čijem su sastavu ministar obrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenica ministra vanjskih poslova Ana Trišić-Babić, savjetnici za vanjsku politiku članova Predsjedništva BiH, načelnik Zajedničkog stožera OSBiH generalmajor Anto Jeleč i šef Misije BiH pri NATO-u Branimir Jukić, na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) i BiH u sjedištu NATO-a, danas u Briselu.

Programom posjeta predviđen je bilateralni sastanak s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom, a nakon susreta bit će upriličena pres-konferencija na kojoj će se obratiti član Predsjedništva BiH Željko Komšić i glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Inače, sastanak bh. izaslanstva i Sjeverno-atlantskog vijeća se održava u sklopu održavanja konzultacija između NAC-a s državama aspiranticama za članstvo u NATO-u (BiH, Makedonija, Crna Gora i Gruzija), a kao priprema za NATO summit koji će biti održan u rujnu, u Velikoj Britaniji.

Cilj sastanka je razmjena mišljenja o napretku BiH prema članstvu u NATO, te provedba programa suradnje s NATO-om i postignuti napredak na tom polju, saopćeno je iz Predsjedništva BIH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropski parlament se “ujedinio” zbog BiH, stigla i reakcija iz RS

Kako je kazao Radišić, ovo je rijedak slučaj da su predstavnici različitih političkih opcija u Evropskom parlamentu nastupili zajednički. Savjetnik...

Možda vas zanima i ovo