Utorak, 27 srpnja, 2021

Komšić: Premijer Novalić više nema podršku DF-a

Nemojte propustiti

On je također kazao kako Stranka Demokratske Akcije (SDA) i Hrvatska Demokratska Zajednica (HDZ) “mogu napraviti novu većinu”

Uoči današnje sjednice Predsjedništva Demokratske fronte (DF), lider ove stranke Željko Komšić kazao je kako premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić više nema podršku DF-a, piše Anadolu Agency (AA).

On je također kazao kako Stranka Demokratske Akcije (SDA) i Hrvatska Demokratska Zajednica (HDZ) “mogu napraviti novu većinu”.

“Vjerujem da će ministri raditi u tehničkom mandatu dok Vlada FBiH ne imenuje nove ministre”, kazao je Komšić te pozvao Novalića da pokrene postupak smjene ministara DF-a.

“Što se naš tiče, to je završena priča”, kazao je Komšić.

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici usvojila Uredba o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH, koju je predložio premijer Fadil Novalić.

Iz DF-a ranije su najavili kako ministri iz te stranke neće glasati za Uredbu jer ona, kako tvrde, predstavlja “kršenje zakona i Ustava BiH.”

U toku je sjednica Predsjedništva DF-a nakon koje će biti poznat konačan stav ove stranke u vezi parlamentarne većine čiji ministri čine aktuelnu Vladu FBiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo