Petak, 30 rujna, 2022

Komšić: Presude iz Haaga govore za kakvu BiH se HDZ borio

Nemojte propustiti

“Što se tiče toga za kakvu BiH se HDZ borio, tu je stvar jasna, i ta borba je opisana u presudama međunarodnih sudova”, naveo je Komšić.

Na sramotne izjave Borjane Krišto, članice PD PS BiH i osobe koja pretenduje da sjedi u Predsjedništvu BiH da je BiH “državna zajednica” uslijedile su brojne reakcije. Oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Bosna i Hercegovina nije nikakva „državna zajednica“. Gospođa Krišto očito još uvijek nije stigla pročitati prvu rečenicu Člana 1 Ustava Bosne i Hercegovine koji kaže „Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama“. Što se tiče toga za kakvu BiH se HDZ borio, tu je stvar jasna, i ta borba je opisana u presudama međunarodnih sudova”, naveo je Komšić.

Iako je u svom govoru Krišto vrlo jasno upotrijebila izraz “državna zajednica”, u zvaničnom saopćenju iz HDZ-a taj dio njene izjave su preskočili.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jasmila Žbanić: Zašto neću glasati za Željka Komšića

- Ovaj put neću glasati za Komšića jer mislim da njegov izbor ne bi donio bilo šta dobro BIH...

Možda vas zanima i ovo