Utorak, 30 svibnja, 2023

Komšić sa premijerom Sanchezom: Španija će pomoći BiH

Nemojte propustiti

Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom u sjedištu Vlade Španije u Madridu.

Na sastanku koji se održava za vrijeme Komšićeve visoke državne posjete Španiji, razgovaralo se o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, a premijer Sanchez je iskazao posebnu želju da se Španija više angažira u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, zatražio da se kontakt sa predsjednikom Komšićem održava redovno kako bi mogli iz prve ruke znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjednik Komšić je premijera Sancheza upoznao sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je pružala Španija, i izrazio zahvalnost premijeru Sanchezu na stavu da je poštovanje i pridržavanje prioritetima iz mišljenja Evropske komisije esencijalno za napredak Bosne i Hercegovine prema EU.

Upravo se čita:  Sanja Vulić traži obezbjeđenje za zastupnike iz RS-a nakon što je prijavila Zvizdića da im prijeti

Predsjednik Komšić i premijer Sanchez su razgovarali i o unapređenju ekonomskih odnosa i turističke saradnje.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo