Srijeda, 18 svibnja, 2022

Komšić sa premijerom Sanchezom: Španija će pomoći BiH

Nemojte propustiti

Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom u sjedištu Vlade Španije u Madridu.

Na sastanku koji se održava za vrijeme Komšićeve visoke državne posjete Španiji, razgovaralo se o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, a premijer Sanchez je iskazao posebnu želju da se Španija više angažira u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, zatražio da se kontakt sa predsjednikom Komšićem održava redovno kako bi mogli iz prve ruke znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i Komšićev poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjednik Komšić je premijera Sancheza upoznao sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je pružala Španija, i izrazio zahvalnost premijeru Sanchezu na stavu da je poštovanje i pridržavanje prioritetima iz mišljenja Evropske komisije esencijalno za napredak Bosne i Hercegovine prema EU.

Predsjednik Komšić i premijer Sanchez su razgovarali i o unapređenju ekonomskih odnosa i turističke saradnje.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nova predsjednica Mađarske osudila Putinovu agresiju na Ukrajinu

- Osuđujemo Putinovu agresiju, oružanu invaziju na suverenu državu. Kažemo vječno ne svakom naporu koji ima za cilj obnovu...

Možda vas zanima i ovo