Subota, 27 studenoga, 2021

Komšić: Sarajevo će u ovoj godini biti u centru svjetske pažnje

Nemojte propustiti

Ivo Komšić
Ivo Komšić

U 2014. godini Sarajevo je u centru svjetske pažnje kao kulturni, sportski i turistički centar Evrope i svijeta, i zahvaljujući udruženom naporu svih naših institucija mi ćemo to i biti.

Grad Sarajevo će u partnerstvu sa domaćim i međunarodnim institucijama objedinjavati, usmjeravati i koordinirati svim dešavanjima planiranim u jubilarnoj 2014, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Gradonačelnik je naglasio da iz Sarajeva treba poslati poruku mira i solidarnosti, razumijevanja i dijaloga.

„Sarajevo će opet biti mjesto prema kojem će se okrenuti cijeli svijet. Mediji će omogućiti da Sarajevo uđe u većinu domova u Evropi i svijetu, kako bi se uvjerili da je Sarajevo otvoren grad, grad tolerancije, grad gostoljubivih i susretljivih ljudi, grad koji je uvijek bio mjesto susreta kultura i civilizacija“, rekao je Komšić i dodao da Sarajevo želi pokazati drugačiju perspektivu od ratne: da su Sarajevo i BiH ipak uspjeli sačuvati onu svoju duhovnost koja ih je krasila i radi čega je Sarajevo jedna od 10 najpoželjnijih turističkih destinacija u svijetu.

Sekretar Gradske uprave Elvir Hadžiahmetović je ukratko iznio program manifestacija, kojim će se obilježiti važni datumi u historiji ovoga grada:
U sklopu projekta Slavimo olimpizam – Olimpijski sportski vikend, koji će Grad Sarajevo realizovati u saradnji sa OK BiH i Istočnim Sarajevom, u dane vikenda 31. januar – 2. februar, na Bjelašnici i Jahorini, održat će se revijalne skijaške trke za djecu uz druženje sa bh. olimpijcima, a u dvorani Juan Antonio Samaranch međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju.

(Sarajevski.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo