Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Komšić tvrdi da je pristup Cavusoglua pogrešan: U BiH nema sreće dok se mi svrstavamo u plemena

Nemojte propustiti

– Odnosi Turske i EU su posebno komplikovani na štetu Turske, odnosi Turske i Rusije su vrlo interesantni, odnosi Turske i SAD su vrlo čudni da ne idem dalje. Svako gura neku svoju strategiju – kazao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je izjavu Mevluta Cavusoglua koji je danas u Zagrebu kazao da se Izborni zakon BiH mora riješiti između bošnjačke i hrvatske strane. Komšić je kazao da je to potpuno pogrešan pristup.

– Mislim da se pokušava aktivirati ta priča o trilateralama Turska, Srbija, BiH i Turska, Hrvatska, BiH. Turska je primjetila jedan vakuum, jedan prazan prostor na Zapadnom Balkanu i jednostavno želi da se pozicionira kao jedna vrsta igrača. Odnosi Turske i EU su posebno komplikovani na štetu Turske, odnosi Turske i Rusije su vrlo interesantni, odnosi Turske i SAD su vrlo čudni da ne idem dalje. Svako gura neku svoju strategiju, kazao je Komšić.

Komšić je kazao da u BiH nema sreće dok se mi svrstavamo u plemena i da nas vode etničke poglavice, dok se institucije koje su ovlaštene zaobilaze i ne razgovara u njima.

– Ovo što je Cavusoglu izjavio u Zagrebu potpuno odudara od nečega što može donijeti koristi BiH. Ako je to koncept da smo mi tri plemena koja treba miriti, da se zaobilaze institucije u razgovorima, i jedini ko može odlučivati o Izbornom zakonu je Parlamentarna skupština BiH čak ni Predsjedništvo ni Vijeće ministara i dok se ona tako bagateliše u političkom smislu sve će završiti na pogrešnom mjestu, dodao je Komšić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo