Subota, 9 prosinca, 2023

Komšić tvrdi da je pristup Cavusoglua pogrešan: U BiH nema sreće dok se mi svrstavamo u plemena

Preporučeno

– Odnosi Turske i EU su posebno komplikovani na štetu Turske, odnosi Turske i Rusije su vrlo interesantni, odnosi Turske i SAD su vrlo čudni da ne idem dalje. Svako gura neku svoju strategiju – kazao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je izjavu Mevluta Cavusoglua koji je danas u Zagrebu kazao da se Izborni zakon BiH mora riješiti između bošnjačke i hrvatske strane. Komšić je kazao da je to potpuno pogrešan pristup.

Upravo se čita:  Oduzet automobil muškarcu (29) iz Hadžića: Imao više od 75.000 KM neplaćenih kazni, vozio bez dozvole

– Mislim da se pokušava aktivirati ta priča o trilateralama Turska, Srbija, BiH i Turska, Hrvatska, BiH. Turska je primjetila jedan vakuum, jedan prazan prostor na Zapadnom Balkanu i jednostavno želi da se pozicionira kao jedna vrsta igrača. Odnosi Turske i EU su posebno komplikovani na štetu Turske, odnosi Turske i Rusije su vrlo interesantni, odnosi Turske i SAD su vrlo čudni da ne idem dalje. Svako gura neku svoju strategiju, kazao je Komšić.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH neće produžiti ugovor sa BHRT-om o naplati RTV takse?

Komšić je kazao da u BiH nema sreće dok se mi svrstavamo u plemena i da nas vode etničke poglavice, dok se institucije koje su ovlaštene zaobilaze i ne razgovara u njima.

– Ovo što je Cavusoglu izjavio u Zagrebu potpuno odudara od nečega što može donijeti koristi BiH. Ako je to koncept da smo mi tri plemena koja treba miriti, da se zaobilaze institucije u razgovorima, i jedini ko može odlučivati o Izbornom zakonu je Parlamentarna skupština BiH čak ni Predsjedništvo ni Vijeće ministara i dok se ona tako bagateliše u političkom smislu sve će završiti na pogrešnom mjestu, dodao je Komšić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Parlamentu FBiH pokrenuta inicijativa da borci koji nikad ništa nisu dobili od države dobiju borački dodatak

Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fahrudin Čolaković i Mirnes Bašić iz SDA pokrenuli su inicijativu za uvođenje...

Možda vas zanima i ovo