Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Komšić žestoko odgovorio Dodiku: Ako želi vidjeti nestanak RS-a, neka pokuša to što govori

Nemojte propustiti

Komšić ističe kako mu to ovaj put neće proći jer su svi oni koji vole državu BiH jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste.

Već neko vrijeme iz kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića stižu reakcije na javne istupe njegovog kolege i trenutno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Takav slučaj je bio i danas nakon što je lider SNSD-a održao govor na osebnoj sjednici Narodne skupštine u kojem se dotakao brojnih tema, a najviše međunarodne zajednice.

– S obzirom na to da se poziva na Skupštinu koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni dužnosnici iz RS-a osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike, istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, on dodaje kako mu to ovaj put neće proći jer su svi oni koji vole državu BiH jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste.

– Štaviše, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl. Ako želi vidjeti nestatak RS neka pokuša provesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rješavanju stvarnih problema građana, a ne da se moramo raspravljati o njegovim ispadima, podvukao je Komšić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo