Subota, 19 lipnja, 2021

Komšić: Za nas je najbolje da nas susjedi puste na miru

Nemojte propustiti

Željko Komšić
Željko Komšić

Tokom večerašnjeg gostovanja u dnevniku Federalne televizije, Komšić je kazao da ne zna razlog posjete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Mostaru, kao ni razlog održavanja sastanka prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom manjeg bh. entiteta Republike Srpske, Miloradom Dodikom u Beogradu.

Također je otkrio da čak nije bio ni obaviješten o posjeti Milanovića, te da je to saznao od novinara.

“Ono što je loše jeste da Sarajevo nije bilo obaviješteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susjedne države, trebao se javiti, ako ništa drugo uobičajenim diplomatskim putem. Ja to nisam znao, saznao sam od novinara”, izjavio je Komšić u dnevniku Federalne televizije.

“Premijer susjedne države bi trebao ipak doći u glavni grad države. Poštujem ja njegovu ustavnu obavezu i sve poštujem, ali poruka treba da bude upućena svim građanima BiH, a ne samo jednom dijelu građana BiH. Lijepo je ovu čuti i hvala na podršci ali mislim da je podrška u tom smislu jača i glasnija bila iz Sarajeva”, rekao je Komšić.

Ipak, kako je istakao, Vučić je poslao dobru poruku kada je ranije danas izjavio da se Srbija ne želi miješati u unutrašnje stvari BiH, prenosi agencija Anadolija.

“Za nas je najbolje da nas susjedi puste na miru i da se ne miješaju u unutrašnje stvari u BiH. Ovo je kriza koju mi moramo riješiti i mi je moramo dovesti ovo do kraja. Ovo je jedan proces kroz koji prolazi demokratija u BiH”, poručio je Komšić

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo