Utorak, 17 svibnja, 2022

Komšiću stiglo pismo iz Vijeća Evrope: “Visoko cijenimo vaše obraćanje i izražavamo podršku Bosni i Hercegovini”

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Tiny Kox uputio je pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, u kojem je istakao da je Komšićevo obraćanje visoko cijenjeno u Vijeću Evrope te izrazio podršku Bosni i Hercegovini u daljnjinim koracima koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme.

“Vaša Ekscelencijo,

Želio bih da vam se zahvalim na obraćanju Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope 25. januara 2022.

Vaša prezentacija istorijskog i političkog razvoja i izazova sa kojima se Vaša zemlja suočava u svojim naporima da sprovede sveobuhvatne reforme bila je informativna i visoko cijenjena od strane naših članova. Ove godine, kada obilježavamo 20. godišnjicu članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, vjerujem da je Vaše obraćanje bila pravovremena prilika da se sagledaju dostignuća i saradnja sa Vijećem Evrope, kao i da se identifikuju dalji koraci koji su koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme. Želio bih da vas uvjerim da su Vijeće Evrope i njegova Parlamentarna skupština spremni da pruže političku podršku i stručnu ekspertizu ovom procesu.

Žao mi je što su tehnički problemi onemogućili razmjenu uživo sa parlamentarcima nakon Vašeg obraćanja, ali Vas obavještavam da su sva pitanja, kao i Vaši odgovori na njih, objavljeni u zapisniku sa sjednice koji je dostupan na web stranici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

Još jednom, hvala vam na učešću na našoj dionici i radujem se našoj daljnjoj saradnji”, stoji u pismu Tinyja Koxa, predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Bundestagu uskoro odluka o angažmanu njemačkih vojnika u BiH?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je prošlog mjeseca nakon razgovora s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock podržao pojačanu...

Možda vas zanima i ovo