Subota, 18 rujna, 2021

Komšije ispričale uzrok tragedije: Damir je zaklao oca, nekako smo to i očekivali

Nemojte propustiti

Damir T. (20) osumnjičen je da je u subotu popodne nožem ubio svog oca Sabra (46) ispred porodične kuće u selu Pope, nadomak Tutina. Ubica je poslije zločina pobjegao, a policija je pomno češljala okolinu, pa čak i granicu sa Crnom Gorom i mladić je oko 13 sati danas uhapšen.

Do porodične tragedije došlo je u subotu oko 14 sati, kada je Sabro zlostavljao svoju suprugu, Damirovu majku, piše Blic.

– Sabro se, vjerovatno pijan, jašući konja zaletio ka supruzi Zehri, koja se u posljednjem trenutku sklonila i izbjegla udarac životinje koja je gotovo u galopu išla ka njoj. To je vidio Damir, koji se, želeći da stane u zaštitu majke, sukobio verbalno, a potom i fizički sa ocem – priča za Blic izvor iz policije.

Nakon kratke prepirke i razmene udaraca, mladić je utrčao u kuću i zgrabio nož.

– Noseći nož, istrčao je iz doma i zaletio se na oca. Uslijedila je borba, hrvanje i valjanje po dvorištu, dok su nesretna Zehra i još jedna rođaka sve to nemoćno posmatrale i zapomagale. U jednom trenutku, Damir je nožem posjekao Sabra po vratu i bukvalno mu prerezao grkljan – dodaje izvor.

Vidjevši oca kako obilno krvari i ubrzo umire, Damir je pobjegao iz sela i od tad mu se gubio svaki trag, sve do hapšenja.

Policija je sumnjala da će mladić pokušati ilegalnim putem da pređe granicu i pobjegne u Crnu Goru, pa je u potragu za njim bila uključena i granična policija.

Iako se radi o tragediji kakvu mještani Popa ne pamte, ipak kažu da se tako nešto moglo očekivati, da su odnosi u toj porodici godinama poremećeni i to najviše zbog toga što je Sabro imao problema sa alkoholom.

– Gotovo da nije bilo dana kada nije bio pijan, godinama je maltretirao ukućane, Zehru i Damira, koje je znao da napadne i kada je trijezan, i to zato što nema ništa da popije. Pravio je probleme i ostalima u selu, išao je od kuće do kuće i tražio rakiju, pa bi vrijeđao komšije koje mu ne bi dale ništa da popije. Policija je zbog njega često posjećivala naše selo – priča jedan od mještana sela Pope.

Prema nezvaničnim podacima, policija je zbog prijava protiv Sabra u selu intervenisala oko 300 puta, ali su se te intervencije uglavnom svodile na opomene ili odvođenje do stanice na triježnjenje.

– Nažalost, njegovim stopama je krenuo i Damir. I on je mlad počeo da se opija, ušao je u sukob sa zakonom, hapšen je zbog krađa, nasilničkog ponašanja, a jednom i zbog podmetanja požara. Žao mi je Zehre, koja nije imala snage da se izbori sa problematičnim mužem i makar izvede sina na pravi put – kažu mještani ovog sela kraj Tutina.

Malo vjerovatno da se radi o samoodbrani

Iako još uvek nije poznato kako će ovo delo nadležno tužilaštvo kvalifikovati, izvor Blica u policiji kaže da gotovo ne postoje šanse da se radi o samoodbrani.

– Prema dosadašnjim saznanjima, Damir je sa namjerom ušao u kuću, uzeo nož i nasrnuo na Sabra – priča izvor upućen u istragu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija oštro reagovao na izjavu gradonačelnika Banjaluke: Stanivukoviću, tvoje je da se baviš vodovodom i kanalizacijom, a ne nacionalnim temama

Tegeltija se oglasio nakon izjave gradonačelnika Banjaluke da se nije mudro odricati Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom...

Možda vas zanima i ovo