Subota, 2 prosinca, 2023

Komšije o zločinu koji je šokirao selo Crnoče: Džemo je pričao da mu je neko bacio sihre

Autor:Nova.rs

Preporučeno

SRBIJA – Džemo se nedavno vratio iz bolnice, gdje je imao operaciju, a komšija sa kojim su razgovarali novinari Nove.rs kaže da on a i ostale komšije sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme

Selo Crnoče, koje se nalazi između Novog Pazara i Tutina i danas je u šoku nakon jučerašnjeg saznanja da je jučer u popodnevnim satima njihov komšija Džemo E. iz vatrenog oružja oko 15 sati, poslije kratke svađe usmrtio snahu Zumretu, a potom i sebe ispred porodične kuće u ovom selu.

Mještani ovog mirnog sela, u kojem do sada nikada nije bilo ni sličnih incidenata kažu da je Zumreta bila fina, porodična žena, da je svog sina koji je učenik osmog razreda, vaspitavala i trudila se da ga izvede na pravi put dok mu je otac na privremenom radu u inostranstvu.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Kako saznaje Nova.rs, Zumretin muž i djeveri su trenutno u inostranstvu na privremenom radu. A kako je rekao jedan od rođaka, nakon što se završi škola Zumreta je sa svojim sinom trebalo da ode kod muža u inostranstvo. Zumretina svekrva je u trenutku tragedije prema jučerašnjim informacijama bila u njivi, nedaleko od kuće.

Jedan od komšija je ispričao da Džemo nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, i da je navodno jedno vrijeme živio na odvojenom spratu od svoje supruge, ali i da je također često bio i u zavađi sa Zumretom, iako je Zumreta prema riječima komšije bila dobra prema Džemu, pa je čak dok se Džemo nalazio u bolnici stalno obilazila ljekare i molila ih da što bolje vode računa o njenom svekru.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Džemo se nedavno vratio iz bolnice, gdje je imao operaciju, a komšija sa kojim su razgovarali novinari Nove.rs kaže da on a i ostale komšije sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme:

“Skoro smo se vidjeli, kad je izašao iz bolnice počeo je da priča kako sumnja da mu je neko postavio sihr (vrstu crne magije u Islamu prim. aut.) i da ga to muči, vidio sam odmah da nešto nije kako treba sa njim”, kratko je prokomentarisao jedan od mještana sela Crnoče.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

Mještani, ali i rođaci najviše žale za sinom Zumrete, kažu da je najteži trenutak bio djetetu saopštiti kad se vratio iz škole, da mu je djed usmrtio majku a potom sam sebe.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo