Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Komšije u šoku: Mustafa upucao u glavu svog rođaka Edina zbog međe?

Nemojte propustiti

Nesuglasice između Mustafe i Edina navodno su trajale godinama, a krvavi pir koji se desio u nedjelju započeo je sukobom i raspravom muškaraca u vezi sa zemljom.

Mustafa Hodžić (67) iz Lukavca predao se u nedjelju policiji, koja ga je uhapsila zbog sumnje da je ubio svog rođaka Edina Hodžića (50).

On je osumnjičen da je rođaka ubio iz improvizovanog pištolja nakon sukoba u mjestu Bokavići, kod Lukavca. Ubistvo je prijavljeno pripadnicima MUP-a TK u nedjelju oko 13 časova.

Kako “Nezavisne” saznaju, zločinu je prethodila svađa među rođacima koji su već ranije imali sukobe.

Navodno su njihove nesuglasice trajale godinama, a krvavi pir koji se desio u nedjelju započeo je sukobom i raspravom muškaraca u vezi sa zemljom.

Sve se odigralo na jednoj livadi u pomenutom mjestu, a kako saznajemo nastradali muškarac ubijen je hicima iz pištolja.

On je, prema našim saznanjima, navodno upucan u glavu sa dva metka iz pištolja.

Međutim, detalji ovog zločina zvanično će biti poznati nakon obdukcije tijela nastradalog Hodžića.

Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo beživotno tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji.

Za ubijenog Edina šokirane komšije kažu da je bio uzoran i vrijedan. Ističu da je bio dobar domaćin i vrijedan majstor.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za opšti kriminalitet.

Kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva TK, osumnjičeni će biti predat ovoj instituciji uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i drugim pratećim materijalnim dokazima.

Dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog muškarca.

Nakon dostavljanja izvještaja tužilac će donijeti naredbu o sprovođenju istrage, ispitati osumnjičenog i odrediti koje će se dalje mjere i radnje preduzimati u ovom slučaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo