Petak, 24 ožujka, 2023

Konačno stižu dobre vijesti o Michaelu Schumacheru

Nemojte propustiti

Prema riječima Rossa Brawna, Michael Schumacher pokazuje “ohrabrujuće znakove” u procesu oporavka od teške povrede glave zadobivene na skijanju zbog koje je dugo vremena bio u umjetno izazvanoj komi.

Bivši tehnički direktor Ferrarija lični je prijatelj i bivši saradnik legendarnog Nijemca koji je stradao u decembru 2013. godine. Sedmerostruki svjetski prvak se oporavlja u svom domu u Ženevi u velikoj tajnosti, daleko od medija, ali svako malo procuri neka informacija o njegovom zdravlju.

Obično je riječ o lošim vijestima, ali ova nije takve prirode.

– Porodica je izabrala voditi brigu o Michaelovom oporavku u tajnosti i ja to moram poštovati – rekao je Brawn za BBC.

Ipak je ponešto otkrio.

– Postoje ohrabrujući znakovi i svi se molimo svakog dana da ih vidimo sve više. Zato mi je teško reći nešto više, a istovremeno poštovati želje Schumacherove porodice. Sve što mogu reći je da postoje brojne špekulacije oko Michaelovog stanja. Većina ih je pogrešna i mi se molimo i nadamo svakog dana da će nastaviti s oporavkom tako da jednog dana možemo vidjeti Michaela vani i kako se oporavlja od užasnih povreda – objasnio je 61-godišnji Brawn.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo