Petak, 1 ožujka, 2024

Konaković će biti novi ministar vanjskih poslova BiH?

Autor:Inforadar

Preporučeno

Sam Konaković posljednjih dana nije isključivao mogućnost da bude upravo šef diplomatije u novom Vijeću ministara BiH.

Lider stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković novi je ministar vansjkih poslova BiH, dogovoreno je na sastanku u Lukavici kojem su prisustvovali lideri osmorke, SNSD-a i HDZ-a, javlja Inforadar.

Iako je u proteklih mjeseci tvrdio da će „Srbin biti na čelu diplomatije“, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na kraju se odrekao te funkcije te će vrlo brzo biti poznato koja je ministarstva dobio zauzvrat.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Sam Konaković posljednjih dana nije isključivao mogućnost da bude upravo šef diplomatije u novom Vijeću ministara BiH.

„Prvo smatram da trebamo imati bolju diplomatiju, koja je sada puna stranačkih uhljeba. Vjerujem i da dobri odnosi s našim susjedima trebaju biti prioritet, bez obzira na sve što smo prošli”, rekao je u intervjuu za hrvatski Index prije nekoliko dana.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Konaković će na mjestu ministra vansjkih poslova zamijeniti Biseru Turković (SDA) čiji je mandat obilježen mnogobrojnim skandalima i aferama.

Njegova biografija već je poslana na provjeru u SIPA-u.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas