Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

‘Konaković je pokazao da ne poštuje brak i porodicu, ali i da ne preza ni od čega u borbi za vlast’

Nemojte propustiti

Ovakvim istupima, prema riječima Biščević-Tokić, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da “više voli BiH nego što predsjednik Bakir Izetbegović voli suprugu Sebiju” pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao ni poziciji koju trenutno obnaša, smatra zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić.

– Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor. Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica – navela je na svome Facebook profilu.

Ovakvim istupima, dodala je, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić

– Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama – smatra Biščević-Tokić.

Konaković je, podsjetimo, odgovorio na izjavu Bakira Izetbegovića, u kojoj je Izetbegović naveo da su kod građanskih stranaka neprijateljstvo i mržnja prema SDA jači od ljubavi prema BiH.

Konaković je na to odgovorio:

– Da ti objasnim jezikom koji ti razumiješ. Mi ti BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju. Pa ti vidi – napisao je Konaković na Twitteru.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nema dogovora o Trgovskoj gori, a BiH mora tražiti lokaciju za svoj radioaktivni otpad

Prema podacima iz 2021. godine o lokalitetima koji sadrže radioaktivne izvore koji se više ne koriste, u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo