Petak, 5 ožujka, 2021

‘Konaković je pokazao da ne poštuje brak i porodicu, ali i da ne preza ni od čega u borbi za vlast’

Nemojte propustiti

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Krizni štab FBIH o uvođenju lockdowna: Situacija je dramatična, moramo djelovati

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je na današnjoj press konferenciji da opet imamo vanrednu situaciju zbog velikog rasta broja...

Ovakvim istupima, prema riječima Biščević-Tokić, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da “više voli BiH nego što predsjednik Bakir Izetbegović voli suprugu Sebiju” pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao ni poziciji koju trenutno obnaša, smatra zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić.

– Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor. Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica – navela je na svome Facebook profilu.

Ovakvim istupima, dodala je, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić

– Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama – smatra Biščević-Tokić.

Konaković je, podsjetimo, odgovorio na izjavu Bakira Izetbegovića, u kojoj je Izetbegović naveo da su kod građanskih stranaka neprijateljstvo i mržnja prema SDA jači od ljubavi prema BiH.

Konaković je na to odgovorio:

– Da ti objasnim jezikom koji ti razumiješ. Mi ti BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju. Pa ti vidi – napisao je Konaković na Twitteru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović nakon priznanja Ambasade SAD-a: Rekli su sve će biti završeno na proljeće

Svi treba da se borimo za svoja prava. Svakome bih preporučila, ako ima pravo, nek se bori. Ako nema,...

Možda vas zanima i ovo