Subota, 2 srpnja, 2022

Konaković o članu Predsjedništva BiH: Osigurana široka podrška koja trasira put pobjedi

Nemojte propustiti

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na pres konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da su pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH u ime ujedinjenog opozicionog bloka privedeni kraju te da je osigurana široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi kandidata opozicije.

“Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak. Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu. Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka”, naveo je Konaković na društvenim mrežama što je dio zajedničkog saopćenja za javnost trojke koja se jučer zvanično oglasila nakon što je Denis Bećirović dobio javnu podršku NES-a i SBB-a.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na pres konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati.

Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Seizmologinja objasnila šta se može očekivati nakon zemljotresa u Hercegovini

Govoreći o posljedicama ovakvih zemljotresa, ona kaže kako mogu izazvati štetu na građevinama. Hercegovinu je jutros nešto iza 8.00 sati...

Možda vas zanima i ovo