Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Nemojte propustiti

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da još ne može potvrditi da li će to biti upravo on. Dodao je da postoji nekoliko ozbiljnih ljudi, te da će procijeniti koja vrsta profila čovjeka treba biti isturena od Naroda i pravde.

“Trojka ima taj najkompleksniji dio odnosa u smislu kandidature za Predsjedništvo, ja sam u zadnjih šest mjeseci radio samo na uspostavi infrastrukture NIP-a. Mi imamo 20-ak novih vrhunskih organizacija, imamo 70-ak hiljada glasova sa proteklih izbora mi nemamo pravo da nemamo kandidata za člana Predsjedništva BiH”, kazao je Konaković u emisiji BHT1 uživo.

On je kazao da neće biti nikakve prepreke ako i SDP BiH bude išao sa svojim kandidatom.

“Ne uslovljavamo, ne tražimo neku posebnu podršku. Bilo bi najbolje da se oko toga možemo dogovarati, ali shvatamo da je SDP BiH velika stranka i da vjerovatno ima potrebu da kandiduje nekog svog. Naša stranka također imat će svoje stavove po ovoj temi”, kazao je Konaković.

Dodaje da bez obzira na sve trojka funkcioniše odlično.

“Ono što trojka nudi ljudima u BiH puno je više od nekad nepošišane trave. Puno više ima u snazi ove programske koalicije sa 300 mjera i 29 principa, multietničke, multikulturalne, drugačije koja je primjer kako BiH može funkcionisati. Trojka će opstati, trojka će pobijediti na narednim izborima i upravljati i Vijećem ministara i Federalnom vladom i ubijeđen sam, imat će svog člana Predsjedništva”, zaključio je Konaković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Jedna je bila u kablovima od televizora” Šok prizor u kući mladog bračnog para

Nakon četiri dana, koliko je trajala Dejanova intervencija, Pjevovići su se vratili u dom ali nedugo nakon toga zateklo...

Možda vas zanima i ovo