Petak, 27 siječnja, 2023

Konaković objasnio zašto je išao kod Dodika

Nemojte propustiti

Istakao je da smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uvjete života svima

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku nakon što je sinoć sa Miloradom Dodikom pratio utakmicu ABA lige te su razgovarali i o uspostavi vlasti.

– Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plaće, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro – objavio je na svojoj Facebook stranici Konaković.

Istakao je da smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uvjete života svima u Bosni i Hercegovini.

– Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise. Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad nauštrb domovine. Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata – objavio je Konaković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo