Subota, 15 svibnja, 2021

Konaković podnosi prijavu protiv samog sebe nakon istupa ministrice Bogunić!

Nemojte propustiti

Na niz optužbi je predsjedavajući Konaković odgovorio da su neistinite i pozvao svjedoke da potvrde navode, te je kazao da se Bogunić zbog neznanja i nestručnosti nije mogla snaći u ulozi ministra.

Skupština Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmotriti odluku o razrješenju ministrice obrazovanja, nauke i mladih KS Zinete Bogunić, koja je podnijela ostavku na tu dužnost, javlja Fena.

Bogunić je imala priliku da zastupnicima Skupštine KS obrazloži zašto je kako kaže „podnijela ostavku iz moralnih razloga“.

Pored ostalog, iznijela je niz optužbi na predsjedavajućeg SKS Elmedina Konakovića, koji je, kako je kazala, radio nezakonite radnje, namještanje tendera, dovođenja nekih stručnjaka iz oblasti obrazovanja iz Sandžaka da joj budu savjetnici, ali i „pritisak da se izmjene Zakona o obrazovanju puste u proceduru, te ako to ne učini da će letiti s posla“.

Navela je i to da je Konaković vršio pritisak zbog toga što je obustavila isplatu sredstava udruženjima „Edus“ i „Dajte nam šansu“.

Na niz optužbi je predsjedavajući Konaković odgovorio da su neistinite i pozvao svjedoke da potvrde navode, te je kazao da se Bogunić zbog neznanja i nestručnosti nije mogla snaći u ulozi ministra.

Konaković je u izjavi za medije kazao da je sačinio krivičnu prijavu za Tužilaštvo KS i to protiv sebe, da utvrdi sve navode ministrice Bogunić, a nakon toga će poduzeti i druge pravne radnje kako bi adekvatno u svrhu zaštite cijelog sistema a ne samo Elmedina Konakovića.

– Tačno je to da sam rekao da će ministrica letjeti ako hitno ne pusti u proceduru izmjene Zakona o obrazovanju, posebno u dijelu koji se odnosi na Medicinski fakultet UNSA. Taj pritisak sam vršio i vršit ću i dalje – naglasio je Konaković.

Naveo je da je ministrica Bogunić iz samo njoj poznatih razloga obustavila podršku udruženjima „Edus“i „Dajte nam šansu“ iako su dobila skupštinsku podršku, ali i to što nije htjela dati dozvolu da jedan dan Bajrama bude neradni, a „sve je to uradila iz samo njoj poznatih razloga“

– Riječ je o dobro insceniranom napadu ministrice koja tuđom rukom danas čita pisani materijal, ali nikada se u životu ni jedna neistina nije zadržala na površini a to će se pokazati – zaključio je Konaković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo