Petak, 18 lipnja, 2021

Konaković: Pokušat ćemo da utvrdimo dinamiku i proceduru održavanja sjednica Skupštine KS-a

Nemojte propustiti

Skupština KS-a (Foto: Arhiv)
Skupština KS-a (Foto: Arhiv)

Na današnjoj hitnoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo (KS) pokušat ćemo da utvrdimo dinamiku i proceduru održavanja sjednica Skupštine KS-a, s obzirom na smjenu premijera KS-a Suada Zeljkovića – izjavio je danas Agenciji Fena zastupnik u toj skupštini Elmedin Konaković (Stranka demokratske akcije).

On je naglasio da će SDA pričekati da neko ponudi bolju alternativu i bolje rješenje, jer oni “nemaju ideja”.

– Čekamo od političara koji malo više koordiniraju s demonstrantima i očekujemo da oni eventualno donesu neke od njihovih zahtjeva vezano za KS. Bilo bi logično da to bude Savez za bolju budućnost BiH ili Naša stranka – objasnilo je.

Dodao je da bi u dogovoru s demonstrantima oni mogli predložiti i moguće mandatare koji bi mogli biti nestranački ili čak pripadnike neke od stranaka koje kažu da imaju viziju za rješenje ovih problema.

– Ne želimo da damo nijedan ton bilo kakve opstrukcije, jer je situacija vrlo kompleksna i delikatna i nećemo da niko zloupotrijebi činjenicu da bi smjena Vlade KS-a mogla potrajati – poručio je Konaković.

Kazao je da će zastupnici iz SDA raditi da se to desi brzo, jer budžet KS-a još nije usvojen te će raditi na tome da se normalizuje život u KS-u.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo