Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Konaković sa Vučićem: Možemo ostvariti konstruktivan dijalog i otvoriti prostor za unapređenje odnosa

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i sa ministricom za evropske integracije Republike Srbije Tanjom Miščević.

Na sastanku su istakli da su dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

Potencijali i šanse koje imaju Bosna i Hercegovina i Republika Srbija su velike, te je pokazano zajedničko interesovanje da upravo realizacija konkretnih projekata bude ono što će se u narednom periodu staviti u fokus.

Ministar Konaković izrazio je svoje vjerovanje da, u dobroj vjeri i radom nadležnih institucija, možemo ostvariti konstruktivan dijalog i otvoriti prostor za unapređenje odnosa koji će biti od koristi za život građana obje države, te da su stabilnost, sigurnost i ekonomski napredak u interesu obje države.

Kazao je da je važno održavati institucionalnu saradnju, odnosno saradnju na nivou državnih institucija, te je shodno tome dogovoreno da se u narednom periodu razmotri mogućnost održavanja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo