Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Konaković: Sad mi je žao što Bakirovu poruku nisam objavio mnogo prije!

Nemojte propustiti

“Kako sad stoje stvari ‘kurban’ će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade. Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije”, naveo je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde i nekadašnji član SDA Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom afere koja posljednjih dana potresa SDA, a nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio kompromitirajući audio snimak o navodnoj kupovini glasova na unutarstranačkim izbora u Kantonu Sarajevo.

“Nazire se strategija rukovodstva SDA i stav o snimku koji ih je do kraja ogolio i potvrdio sve ono o čemu govorimo i zbog čega smo napustili stranku. Portali bliski porodici Izetbegović pišu o ‘jos jednom smišljenom napadu na Bakira koji se herojski bori protiv Dodika’. Napad je to na državu i posebno na Bošnjake u njoj. Izlizana matrica u koju više ne vjeruju ni najodaniji botovi. Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi saradnici. Na vrh je isplivala ta brutalna istina o zloupotrebi javnih resursa”, naveo je Konaković.

“Zasolio je sve to Bakir izjavom kako se ne smije van stranke iznositi informacija da je neko u stranci korumpiran, kako se to u kući rješava. Isto kao što je meni prije dvije godine govorio. Zasolio je i tom ugostiteljskom frazom, ‘ako je dobro recite svima, a ako nije samo nama’. Kako sad stoje stvari ‘kurban’ će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade. Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije”, naveo je Konaković.

Predsjednik Stranke demokrtske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, povodom objavljivanja snimka u vezi s izborom predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, rekao je novinarima da će slučaj biti ispitan u cijelosti i da će svi akteri čija odgovornost bude utvrđena snositi sankcije.

Izetbegović kaže da je iznenađen objavom i smatra da je sve trebalo prijaviti ranije rukovodstvu SDA.

Sporni snimak je ovih dana objavio član SDA Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad u Sarajevu, a odnosi se na navodno korupciono djelovanje potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, odnosno na pokušaj kupovine glasova za izbor predsjednika Kantonalnog odbora te stranke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo