Subota, 22 siječnja, 2022

Kongresmenka Wagner upozorila Dodika: SAD više neće tolerisati prijetnje

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

– Konzistentno sam vršila pritisak na ovakve sankcije protiv Dodika i nadam se da će uprava biti čvrsta u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije – dodala je.

Ann Wagner, članica američkog Kongresa iz države Missouri, upozorila je da se sankcionisanjem Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, šalje poruka da SAD neće dalje tolerisati njegove akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne i Hercegovine.

– Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u BiH, prijeteći godinama mira i ozdravljenja. Sankcionisanje Dodika, opunomoćenika ruskog predsjednika (Vladimira) Putina, šalje važnu poruku da SAD neće tolerisati akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne kao jedinstvene, multietničke države – napisala je Wagner na svom Twitter nalogu.

– Konzistentno sam vršila pritisak na ovakve sankcije protiv Dodika i nadam se da će uprava biti čvrsta u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije – dodala je.


Sjedinjene Američke Države objavile su 5. januara ekonomske sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Alternativnoj televiziji iz Banja Luke.

– Dodikove destabilizirajuće i koruptivne aktivnosti potkopavaju 26 godina napretka od Dejtonskog mirovnog sporazuma – poruka je iz Vašingtona.

Sankcije u vidu stavljanja na crnu listu i zabrane ulaska u SAD su uvedene bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milanu Tegeltiji, koji je savjetnik Dodika, njegovoj supruzi Tijani, te predsjedniku Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirsadu Kukiću, zbog njihove uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti.

Više s weba

Izdvajamo

Matejeve prijatelje zbunio je signal na Viberu sinoć u 21:53: O čemu je riječ?

Brojne nedoumice oko aktivnosti broja mobitela razjasnio je u subotu ujutro za Jutarnji list i sam Nenad Periš, Matejev...

Možda vas zanima i ovo