Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Konjetina pronađena i u kebabu

Nemojte propustiti

Austrijska služba za zdravstvo i prehrambenu sigurnost (AGES) izvijestila je u četvrtak o novom slučaju nedeklarirane upotrebe konjetine, ovaj put u bečkom kebabu. Firma Lilla Gastronomie AG prodavala je kebab od govedine, puretine i teletine, s nedeklariranom konjetinom. Vlasti su tako službeno potvrdile šesti slučaj u Austriji. 15. februara izvijestili su da su tri vrste ‘Combino Tortellonija’, na čijoj je deklaraciji bilo navedeno da sadrže govedinu, zapravo sadržavale konjetinu, prenosi 24sata.info.

kebabU srijedu navečer je ministar zdravstva pokrajine Koruške objavio da i dvije vrste kobasica (‘Lavanttaler Bauernwurst’ i ‘Kaerntner Hauswuerstl’) tvrtke Josef Freitag sadrže nedeklariranu konjetinu. Ti su se regionalni specijaliteti prodavali u tri pokrajine (Koruška, Gornja Austrija i Štajerska) i povučeni su iz trgovina.

Napokon, distributivni lanac Zielpunkt, četvrti po veličini u Austriji, rekao je u priopćenju da je s polica povukao zamrznute lazanje njemačke firme ZHG, pošto su ispitivanja potvrdila prisutnost nedeklarirane konjetine. Velik broj gotovih jela povučen je iz trgovina u petnaestak evropskih zemalja i u Hong Kongu, prenosi Hina.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

U aferi s lazanjama Findus s konjetinom otkrivenim u Velikoj Britaniji, meso je bilo porijeklom iz Rumunjske, ali je francuska veletrgovina mesom Spanghero optužena da je konjetinu u proizvodu deklarirala kao govedinu, piše pomenuti portal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo