Nedjelja, 21 travnja, 2024

Konobarica Mirnesa postala njemačka senzacija: Ukrala više od milion eura, niko ne zna gdje je

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Njemačka policija je na zvaničnom sajtu navela i da za njeno pronalaženje slijedi nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Policija u Njemačkoj traga za Mirnesom S. koja je ukrala više od milion eura iz kompanije za transport novca u Štutgartu.

Naime, atraktivna plavuša sa nadimkom Miki prevozila je novac od tačke A do tačke B. Međutim, umjesto na krajnje odredište novac je ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i od tada niko ne zna ništa o njoj.

Kako je saopćila policija, žena, rodom iz Bosne i Hercegovine, je iz prostorija kompanije 14. oktobra oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu.

Upravo se čita:  Bosanac na čelu maloljetničke bande koja je sijala strah po ulicama Beča: "Ili ću umrijeti ili ću dobiti doživotnu"

U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Također, niko ne može da nasluti gdje se Mirnesa krije više od dva mjeseca.

Zbog toga je policija Štutgarta objavila njene fotografije i pozvala ljude da prijave informacije o njoj ukoliko ih imaju.

Njemačka policija je na zvaničnom sajtu navela i da za njeno pronalaženje slijedi nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778 – saopćila je policija u Štutgartu.

Policija navodi da je osumnjičena žena visoka 174 centimetra, i da ima plavo-zelene oči i plavu kosu. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Inače, Mirnesa je postala i svojevrsna internet senzacija. Naime, kako je policija pored snimaka sa nadzornih kamera objavila i fotografije sa Instragrama atraktivne Miki svi su počeli da komentarišu njen izgled. Navodno je prije nego što se zaposlila u kompaniji za transport novca radila kao konobarica u lokalnom kafiću u Štutgartu.

“Za oko” im je zapalo i to što na svim fotografijama izgleda besprijekorno, kao i to što je uvijek obučena u novu firmiranu i skupu odjeću.

Inače nije prvi put da žena bude akter pljačke slične ovoj. Prije nešto više od godinu dana, Jasemin Gundogan je opljačkala firmu za siguran prijevoz novca u Bremenu u Njemačkoj u kojoj je radila. Ukrala je osam miliona eura.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Jasemin je bila odgovorna za pakovanje novčanica u kasete za gotovinu, koje bi kasnije bile transportovane do bankomata u filijalama banaka pomoću zaštitnog transportera.

Na dan pljačke 21. maja, umjesto da pune kasete kao i obično, ona je spakovala osam miliona eura u bezbjednosne kese i bacila ih u kontejner koji je namijenjen za otpad.

Zatim je bacila još smeća preko njih kao kamuflažu. Potom je novac spakovala u Mercedes Vito koji je iznajmila u Berlinu, a koji je imao ukradene tablice, piše Avaz.ba. Ušla je u vozilo i onda nestala bez traga.

Nakon krađe je otvorila bolovanje. Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas