Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Konstruktivan radni sastanak: O čemu su razgovarali Bisera Turković i Denis Bećirović?

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović je tokom sastanka naglasio potrebu na još ustrajnijem i posvećenijem radu na dva strateška vanjskopolitička cilja Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović danas je održao sadržajan i konstruktivan radni sastanak s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, na kojem su razgovarali o aktuelnim vanjskopolitičkim pitanjima i položaju Bosne i Hercegovine u svijetu.

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović je tokom sastanka naglasio potrebu na još ustrajnijem i posvećenijem radu na dva strateška vanjskopolitička cilja Bosne i Hercegovine, a to su punopravno članstvo u EU i NATO-u.

“Nadležni državni organi su usvojili te odluke i one se moraju poštovati. Smatram da je potrebno ubrzano raditi na preporukama Evropske komisije, a kako bi naša država u decembru ove godine dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Potrebna nam je i pojačana saradnja sa državama članicama EU i NATO-a, kao i da Bosna i Hercegovina nastavi razvijati dobre odnose i svestrane veze sa brojnim prijateljskim državama”, rekao je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Ministrica vanjskih poslova BiH bila je saglasna s potrebom ubrzanijeg rada na realizaciji
najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine i elaborirala je druga vanjskopolitička pitanja od interesa za Bosnu i Hercegovinu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Obrat u slučaju Centrotransovog autobusa? Iz MUP-a KS tvrde da oštećenja na vozilu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja. MUP Kantona Sarajevo...

Možda vas zanima i ovo