Subota, 4 prosinca, 2021

Konsultacije uoči sastanka sa Putinom: Evo o čemu su Dodik i Vučić razgovarali

Nemojte propustiti

Vučić je istakao kako Dodik insistira da se politička kriza u BiH riješi uz pomoć dijaloga.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je tema njegovog sastanka sa članom Predsjedništva BiH bila aktuelna politička kriza u BiH.

Vučić i Dodik sastali su se jučer u Beogradu iza zatvorenih vrata, uoči Vučićevog odlaksa u Rusiju na sastanak sa Vladimirom Putinom.

– Saslušao sam Dodika i juče u Beogradu, nismo o tome objavljivali. Imali smo dug sastanak, uobičajene konsultacije o različitim pitanjima naše ekonomske saradnje, ali i političkim pitanjima, rekao je Vučić.

Istakao je kako Dodik insistira da se politička kriza u BiH riješi uz pomoć dijaloga.

– Mislim da je važno da se tenzije spuste, da porazgovaramo kako da prevaziđemo probleme i mislim da će na tom fonu istrajavati i Dodik, a svakako ću o situaciji u cijelom regionu razgovarati i sa predsjednikom Putinom, istakao je on.

Dodik je, s druge strane, istakao kako je sa Vučićem jučer razgovarao o inicijativi “Otvoreni Balkan” te je dodao kako u BiH nema spremnosti da se ona podrži.

– Mislim da ostajemo izolovani u tom pogledu, ne ulazeći otvoreno u taj projekat, rekao je Dodik.

O odnosima sa Rusijom, Vučićevom putu na sastanak sa Putinom, te njegovim sastankom sa Kalabuhovom, Dodik je samo imao reći da imaju dobar odnosi kao što imaju i sa EU, prenosi atvbl.com.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo