Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Kontradiktorna “Dodikova miljenica” komentarisala rodno Sarajevo: Bošnjaci ga prisvajaju, nije ni nalik nekadašnjem, danas ga doživljavam samo kao “centar zajedničkih institucija”

Nemojte propustiti

– Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, istakla je ona u intervjuu za ATV.

Sanja Vulić, SNSD-ova državna parlamentarka, izjavila je kako u svojoj biografiji uvijek ističe da je rođena u Sarajevu. Radi to, kako kaže, jer “Bošnjaci prisvajaju Sarajevo samo sebi”.

Kaže da danas njen rodni grad ne liči na ono mjesto gdje je rođena i gdje su njeni roditelji rođeni i odrasli.

– Moj rodni grad Sarajevo iz mog sjećanja apsolutno nije ni nalik tom sjećanju, a nije ni definitivno grad u kojem su moji roditelji rođeni i odrastali, rekla je Vulić.

Doživljava ga, poručuje, samo kao “centar zajedničkih institucija”.

Da kontradiktornost bude veća, potrudila se Vulić u narednih nekoliko rečenica. Iako ga doživljava samo kao “centar zajedničkih institucija” Vulić ipak voli reći kako je Sarajevo pomalo i njen grad.

– Uvijek ističem u biografiji da sam rođena u Sarajevu, jer vi kad dođete u Sarajevo, Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj, istakla je ona u intervjuu za ATV.

Odrasla je Doboju i danas kaže da je to njen grad.

– Ja sam zahvalna Dobojlijama za sve što su mi omogućili i što su vjerovali u mene, što su me podržavali, što su mi dali prilike, trudila sam se da ih nikada ne obrukam i ne izdam i mislim da nisam, poručila je Vulić

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK će najvjerovatnije prihvatiti sporni listić: Dodikov četvrti delegat, ipak, ide na žrijebanje?

Zbog ovoga je upitan mandat SNSD-ove Snježane Novaković-Bursać koja je, prilikom prošlosedmičnog glasanja u NSRS dobila dvanaest glasova. Centralna izborna...

Možda vas zanima i ovo