Četvrtak, 4 lipnja, 2020

Konzum pokrenuo inicijativu podrške domaćoj proizvodnji

Nemojte propustiti

Automobil sletio u rijeku Lašvu, poginuo 27-godišnji mladić iz Visokog, još dvojica povrijeđenih

U nesreći smrtno je stradao A. M. rođen 1993. godine, dok su I.K. rođen 1993. godine i T. T....

Miletić o ubistvima u BiH: Pola Sarajeva zna ko je ubio Dženana Memića; Čuo sam određene informacije o slučaju “Dragičević”

Miletić je kazao da je čuo određene informacije i za smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci – ali da...

Sebija Izetbegović za RTRS: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?! Hajde svi da odgovaramo

- Iz SDA nisu branili Novalića, nego im nije jasno zašto nisu u istrazi bili svi. Pratim svu štampu,...

Ponovo uvedeni komercijalni letovi na sarajevskom aerodromu, ali samo na ovim linijama

Do kraja juna s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia...

Slogan „Kupujmo domaće jer domaće se se voli jače“ prati i Konzumovu marketinšku kampanju, koja je pokrenuta uporedo sa svim ostalim aktivnostma, kako bi dodatno podsjetili kupce na prednosti i značaj odabira domaćih proizvoda.

Konzum BiH pokrenuo je inicijativu još jače podrške domaćim proizvođačima te stavio na raspolaganje vlastite kanale prodaje i dodatna mjesta na policama, kako bi se umanjio udar na bosanskohercegovačku privredu prouzrokovan pandemijom korona virusa, a cilj je prije svega pomoći opstanku domaćih proizvođača i sačuvati postojeća radnih mjesta.

Pod sloganom „Kupujmo domaće jer domaće se se voli jače“ Konzum je pokrenuo niz aktivnosti koje će se dugoročno provoditi, kako bi se znatno ojačala saradnja sa domaćim proizvođačima. Najveći naglasak je stavljen na povećan otkup domaćeg voća i povrća iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te je tako planirano da se otkupi više od 10.000 tona domaćeg voća i povrća do kraja godine. Značajan fokus u prvom valu stavlja se na saradnju sa domaćim proizvođačima mliječnih proizvoda, koji su na policama Konzuma zastupljeni sa značajanim udjelom od 70%, zatim domaćim uzgajivačima pilećeg mesa koji imaju udio čak 88%, te dobavljačima pekarskih proizvoda kojima pripada 84% udjela. Prvi koraci su već realizovani, tako da kupci značajne promjene već mogu primijetiti na policama Konzuma.

„Drago mi je da smo i u ovim vrlo neizvjesnim okolnostima, koje umnogome otežavaju obavljanje svakodnevnih radnih obaveza, uspjeli reagovati brzo i odgovorno i pokrenuti inicijativu za koju očekujemo da će dati izuzetno dobre rezultate. Svaki domaći proizvod koji naši kupci odaberu, znači dodatni poticaj za oživljavanje i nastavak normalnog funkcionisanja kako malih poljoprivrednih obrta, tako i većih proizvodnih kapaciteta. Ovo je zajednički interes svih nas, ka osiguranju stabilnije budućnosti i zato vjerujem da će to naši kupci prepoznati i podržati“ – izjavio je Nihad Imširović, direktor Konzuma.

Slogan „Kupujmo domaće jer domaće se se voli jače“ prati i Konzumovu marketinšku kampanju, koja je pokrenuta uporedo sa svim ostalim aktivnostma, kako bi dodatno podsjetili kupce na prednosti i značaj odabira domaćih proizvoda. Ujedno za kupce je osigurana odabrana ponuda domaćih proizvoda, dostupna u aktuelnom Konzum katalogu uz akcijske cijene, a isto kupce očekuje i u narednim katalozima.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Slučaj u BiH: Provalnika zatekao u kući svog brata, “potegao” pušku i upucao ga

Provalnik je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu noge i nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja...

Veliki porast novozaraženih: Dvije osobe preminule, 31 zaražena iz šest bh....

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona....

Automobil sletio u rijeku Lašvu, poginuo 27-godišnji mladić iz Visokog, još...

U nesreći smrtno je stradao A. M. rođen 1993. godine, dok su I.K. rođen 1993. godine i T. T. rođen 1992. godine zadobili tjelesne...

Carlsberg BH podržava ugostitelje u novom početku

Vrata ugostiteljskih objekata širom BiH, nakon obustave rada radi pandemije izazvane Corona virusom, ponovo su otvorena, a prvi gosti već su ispili svoja omiljena...

Sjeverna Makedonija zbog ubrzanog širenja koronavirusa ponovo uvela policijski sat

SJEVERNA MAKEDONIJA - Za poljoprivredne aktivnosti dozvoljeno je kretanje unutar seoskih područja isključivo za radne potrebe. Apoteke će nesmetano raditi, a Ministarstvo zdravstva pripremiće...

Možda vas zanima i ovo