Petak, 5 ožujka, 2021

Kordić ili Guzin: Mostar dobija gradonačelnika

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Policija od danas pojačano kontrolira poštivanje mjera, kazne i do 1.500 KM

Ministar MUP-a KS Admir Katica je pozvao građane da od danas poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da...

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Današnji nastavak sjednice u svakom slučaju dobit će svoj epilog, a Mostar će konačno dobiti novog gradonačelnika.

Mostar bi danas trebao konačno dobiti gradonačelnika nakon što je konstitirajuća sjednica koja je počela 5. februara prekinuta, pa nastavljena 10. februara i ponovo prekinuta. Nastavak je zakazan za danas u 15:30 sati.

U utrci za gradonačelnika ostala su dva kandidata Mario Kordić iz HDZ BiH i Zlatko Guzin iz Koalicije za Mostar (SDA, SBB, SBiH, DF, BPS), a prije toga je ponovljen prvi krug i to tajnim glasanjem. Kordić je dobio 14 glasova, a Guzin 12.

U prvom krugu kandidati su bili Irma Baralija iz Naše stranke koja je dobila dva glasa i Arman Zalihić koji je bio prijedlog Prve mostarske partije koji nije dobio nijedan glas jer su vijećnici SDP BiH i PMP napustili sjednicu.

Dan nakon prekinute sjednice iz Koalicije za Mostar su uputili poziv BH bloku i PMP-u na zajednički dogovor oko kandidata za načelnika, s obzirom da bi zajednički imali 18 ruku potrebnih za gradonačelnika.

Zalihić je ispred GO SDP BiH Mostar postavio niz uslova Koaliciji navodeći da im se obrate kad prikupe 15 potpisa za Guzina što je bilo svojevrsno odbijanje moguće saradnje.

Današnji nastavak sjednice u svakom slučaju dobit će svoj epilog, a Mostar će konačno dobiti novog gradonačelnika.

Podsjećamo GV ima 35 vijećnika, a najviše ima HDZ BiH 13, Koalicija za Mostar 11, BH blok (SDP BiH i Naša stranka) 5 i Prva mostarska partija 2.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Da li je ovaj put pretjerala? Jelena Karleuša opet osvanula kao od majke rođena, pljušte komentari na sve strane

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša veoma je aktivna na društvenim mrežama. Karleušu samo na Instagramu prati više od 2,3 miliona obožavalaca,...

Možda vas zanima i ovo