Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Korićanske stijene: 200 ruža za 200 ubijenih logoraša

Nemojte propustiti

Komemorativni skup u povodu obilježavanja 21. godišnjice od svirepog ubistva oko 200 logoraša na lokalitetu Korićanskih stijena upriličen je danas na Vlašiću u organizaciji Saveza logoraša u BiH, Udruženja “Prijedorčanki Izvor” te Udruženja logoraša Kozarac.

– U sklopu obilježavanja godišnjice, sa stijene smo bacili 200 ruža koje simboliziraju ubijene civile – kazao je za Fenu predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković.

Na komemorativnom skupu prisustvuje oko 600 preživjelih logoraša i članova porodica.

Nad bošnjačkim civilima iz Prijedora na ovom lokalitetu masakr su izvršili pripadnici Interventnog voda prijedorske policije 21. augusta 1992. godine.

Do sada je za zločine na Korićanskim stijena pravosnažno osuđeno osam pripadnika policije, a u žalbenom postupku se pred Sudom BiH vodi proces protiv još petorice optuženih u predmetu Zećević i drugi.

Preostali osumnjičeni za ovaj zločin nalaze se na slobodi i još uvijek su nedostupni Tužilaštvu BiH koje za njima intenzivno traga.

koricanskestije

 (Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo