Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Korištena olovka sa kamerom prilikom glasanja, reagovala policija

Nemojte propustiti

Policijski službenici su olovku privremeno oduzeli, a o navedenom obaviješten dežurni tužilac koja je navedeno kvalifikovala kao krivično djelo ”Izborna prevara”

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2022” prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan Opštih izbora u BiH, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je navedeno, u 13,50 sati od Opštinske izborne komisije, prijavljeno je da je na biračkom mjestu broj u OŠ ”Petar Petrović Njagoš” opština Istočna Ilidža lice M. A. Iz Istočne Ilidže, koristila olovku sa kamerom prilikom popunjavanja glasačkog listića.

Po izjavi imenovane navedenu olovku dobila je od lica D.M.

Policijski službenici su olovku privremeno oduzeli, a o navedenom obaviješten dežurni tužilac koja je navedeno kvalifikovala kao krivično djelo ”Izborna prevara”, te da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom КD protiv lica D. M.

Također, u vremenskom periodu od 14,20 do 15,20 časova, na glasačkom mjestu I i II u naselju Ekonomija, Grad Zvornik, prekinuto je glasanje iz razloga zato što član komisije N.T. nije dozvolio jednom građaninu da glasa iz razloga što ga je prepoznao kao lice koje je u prethodnom periodu izlazilo na glasanje.

Na mjesto događaja izašli su članovo Gradske izborne komisije koji su riješili navedeni nesporazum.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo