Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Korona u crno zavila porodicu u BiH: Otac Hajrudin i sin Adis umrli u razmaku od tri dana; Adisov brat u teškom zdravstvenom stanju

Nemojte propustiti

Od posljedica infekcije virusom korona 31. augusta umro je Hajrudin Duraković, a tri dana nakon toga umro je njegov sin Adis.

Hajrudin Duraković (66) i njegov sin Adis (42), iz Bugojna, umrli su u razmaku od tri dana od posljedica zaraze virusom korona.

Podsjetimo, mediji u BiH danas su objavili da je umro nogometni sudija i trener Adis Duraković, a vijest o smrti šokirala je mnoge njegove prijatelje i saradnike.

“Tuga, tragedija… Maloprije sam saznao i mnogo me je potreslo. Jučer je dženaza bila Adisovom ocu, a danas je i on umro. Mislio sam da će se izvući jer je bio sportaš, skoro svaki dan je trčao, ali, eto, koronavirus ne bira. Ovo je opomena da se moramo čuvati”, rekao je Vlatko Glavaš, nekadašnji reprezentativac BiH.

Dženaza će se obaviti sutra (petak) poslije ikindije namaza u 17:15 sati na mezarju Glavice.

Samo tri dana ranije, 31. augusta, umro je Adisov otac Hajrudin kojem je dženaza bila u utorak 1. septembra.

I drugi Hajrudinov sin, Adisov brat, također je zaražen koronavirusom i u teškom je zdravstvenom stanju.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo