Petak, 18 lipnja, 2021

Koronavirus hara svijetom: U New Yorku više od 600 umrlo za 24 sata. U Njemačkoj zaraženo hiljade ljekara i njegovatelja

Nemojte propustiti

Prema podacima Instituta Robert Koh, u Njemačkoj je zaraženo već 2.300 ljekara i njegovatelja, a taj broj mogao bi biti i veći.

“Pretpostavlja se da nisu svi slučajevi registrovani”, naveo je Institut u odgovoru na upit Zidojče cajtunga, televizija NDR i WDR.

Ovim podacima, kako se dodaje, obuhvaćeni su samo zaposleni u bolnicama, ne u ljekarskim ordinacijama, laboratorijama, staračkim domovima i ambulantama.

Uprkos brojnim zahtjevima za pristup informacijama od javnog značaja, novinari pomenutih medija nisu uspjeli da utvrde tačan broj zaraženih medicinskih radnika jer lokalne vlasti ne vode takvu evidenciju.

Više od 600 umrlih u New Yorku

U New Yorku je u posljednja 24 sata umrlo 630 ljudi od posljedica infekcije virusom korona, rekao je večeras guverner Endrju Kuomo.

Kuomo je naveo da je od posljedica novog virusa u ovoj američkoj državi do sada umrlo 3.565 osoba, a situacija je posebno teška na Long Islandu, istočnom dijelu grada New Yorka, gdje se epidemija širi kao požar.

“Mi još nismo došli do vrha epidemije, ali se približavamo, vjerovatno nas dijeli još sedam dana”, rekao je Kuomo novinarima.

On je podsjetio da je prošlo samo 30 dana od prvog registrovanog slučaja, a djeluje kao cijela vječnost.

SAD sada imaju najveću stopu potvrđenih slučajeva Covida-19.

Eksperti Bijele kuće predviđaju da će između 100.000 i 240.000 Amerikanaca umrijeti u ovoj pandemiji, čak i ako se prate i poštuju pravila nadležnih.

U SAD je do sada od Covida-19 umrlo više od 7.000 ljudi.

Bolnice i mrtvačnice više ne mogu da podnesu rastući broj pacijenata i umrlih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo