Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Koronavirus se nezaustavljivo širi: Broj mrtvih narastao na ogromnih 1.380!

Nemojte propustiti

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 20 zemalja širom svijeta.

Bilans smrtno stradalih od posljedica zaraze korona virusom u Kini povećan je na 1.380 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) saopćila je da je u protekla 24 sata preminula 121 zaražena osoba, čime se broj preminulih od zaraze opasnim virusom u toj zemlji povećao na 1.380.

U saopćenju se navodi da je do sada potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 63.851 pacijenta, a samo u protekla 24 sata potvrđeno je više od 5.090 slučajeva bolesti koja je službeno nazvana COVID-19.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je životno ugroženo 10.204 zaraženih, a da su 6.723 pacijenta izliječena i otpuštena iz bolnica.

Pod nadzorom je i dalje blizu 188.000 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 20 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini.

Kineske vlasti su u Wuhan poslale dodatnih 11.000 ljekara i medicinara za pomoć u liječenju oboljelih. Većina medicinskog osoblja, uključujući i žene, obrijalo je glave kako bi smanjili rizik od zaraze.

I u susjednom Japanu do sada je potvrđeno blizu 250 slučajeva zaraze korona virusom, a među posljednjim zaraženim je i ljekar jedne bolnice na zapadu te zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo