Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Koronavirus stigao u Bosnu i Hercegovinu: Zaražen otac koji je radio u Italiji, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

Nemojte propustiti

Kod Banjalučanina koji je bio na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.

“Noćas smo odradili prve kontake i utvrdili da je i dijete zaraženog Banjalučanina zaraženo virusom korona”, istakao je Šeranić.

Inače, riječ o sredovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKC RS.

Šeranić je istakao da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano, jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istakao je da su ostvareni kontakti s porodicom oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusom kod djeteta.

Osnovna škola “Branko Ćopić” u Banja Luci zatvorena je zbog prvih slučajeva koronavirusa zabilježenih u ovom gradu, odnosno zbog učenika koji je pozitivan na koronavirus.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gordana Tadić razriješena dužnosti glavne tužiteljice BiH

Do pravosnažnosti odluke – Gordana Tadić neće biti biti udaljena sa mjesta glavne državne tužiteljice, što je do sada...

Možda vas zanima i ovo