Utorak, 27 srpnja, 2021

Koronavirus u Srbiji: Nulti pacijent je poznati privrednik, često je viđan u medijima u društvu političara

Nemojte propustiti

I. Đ. se osjeća dobro i smješten je na infektivno odjeljenje Opšte bolnice u Subotici, članovi njegove porodice su negativni na virus, a svi koji su bili u kontaktu sa njim bit će pod medicinskim nadzorom.

Koronavirus – COVID-19 stigao je u Srbiju, a prvi potvrđen slučaj je muškarac I. Đ. (43) iz Bačke Topole, koji je u izolaciji u bolnici u Subotici, a pretpostavlja se da se zarazio tokom nedavne posjete svojoj sestri u Budimpešti. I. Đ. je, kako saznaje Kurir, boravio i u Italiji.

Nulti pacijent u Bačkoj Topoli ima porodicu i privatnu firmu, poznati je privrednik u Vojvodini, sa vojvođanskim i stranim funkcionerima je presjecao vrpce svojih novih proizvodnih pogona, te je viđan i u medijima.

Zaposlene u kompaniji I. Đ. već su imale i proslavu 8. marta, dakle, bilo je kolektivnog okupljanja. On je boravio i u Subotici, gdje je obijao pragove privatnih klinika u pokušaju da provjeri da li su simptomi koje ima karakteristični za koronavirus, pa su i neki medicinski radnici u izolaciji od 14 dana.

I. Đ. se osjeća dobro i smješten je na infektivno odjeljenje Opšte bolnice u Subotici, članovi njegove porodice su negativni na virus, a svi koji su bili u kontaktu sa njim bit će pod medicinskim nadzorom.

“Bilo je pitanje sata kada će se to desiti. Riječ je o čovjeku koji ima 43 godine, dobro se osjeća i nema nikakve tegobe. U više navrata boravio je u Budimpešti, gdje mu živi sestra. Ona je imala respiratorne tegobe, temperaturu i sve one znake koji su slični koronavirusu. Bio je krajnje odgovoran, samoizolovao se, poslao djecu kod babe i dede na selo, a ostao sa suprugom, koja mu je samo donosila hranu”, rekao je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za novinare koja je sazvana jučer, samo sat vremena po dobijanju rezultata.

Kada se vratio iz Budimpešte, prvooboljeli u Srbiji osjetio je tegobe i sam se javio ljekarima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo